Ved du, hvem der lavede maden, da du spiste ude forleden? Hvem der tog opvasken, da du igen havde ædt dig igennem 7 serveringer for 285 kroner? Hvem der rullede dine makiruller? Og hvem der bragte din takeaway til døren? Sådan spørger Politikens redaktør Morten Hjortshøj.

”Vi skåler i orangevin og forbander buræg og Ryanair, mens et nyt proletariat af særligt udenlandske servicearbejdere vokser og vokser, for gu’ gider vi da ej betale 300 kroner for en bakke sushi, når den kan fås for 150, og er du sød lige at komme op på 4. sal med min takeaway, for vi sidder faktisk midt i Netflix?” lyder det i redaktørens klumme.

Han mener, at næste skridt i Københavns madevolution bør være langt større bevidsthed om alle dem, der laver maden, bringer den ud og tager opvasken bagefter. Lige nu udspiller ’Upstairs, Downstairs’ sig for øjnene af os, og de fleste af os sidder mageligt ved middagsbordet og ignorerer tjenestefolket. Det kan vi ikke være bekendt.

Har du fået læst?

HORESTA diskuterede erhvervets mærkesager med medlemmer af Europa-Parlamentet

En stor del af erhvervets rammevilkår afgøres ved den politik, der kommer fra Christiansborg, men indflydelsen fra Europa-Parlamentet og Bruxelles er også af afgørende betydning for hotellerne og restauranternes virke. Derfor er HORESTA en del af den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC, hvor HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen også sidder for bordenden.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne