Bag den hvidkalkede facade ud til Øresund arbejder Skovshoved Hotel på at knække koden til, hvordan det affald, medarbejdere og gæster producerer, kan sorteres og genanvendes, skriver CleanTechWatch.dk.

Skovshoved Hotel har i dag fundet en privat renovatør, hotellet er godt tilfreds med, men ifølge HORESTA ville mange hoteller have fordel af at hægte sig på en kommunal ordning.

"Det ville give rigtig god mening for mange af vores medlemmer, især for de mindre hoteller og restauranter. Siden affaldsmarkedet er blevet liberaliseret, er det blevet temmelig svært for vores medlemmer – især de mindre virksomheder – at holde styr på alle reglerne," fortæller Mikal Holt Jensen, miljøchef hos HORESTA og ansvarlig for miljømærket Green Key.

Problemet er ifølge erhvervsorganisationen, at virksomhederne skal navigere i en jungle af krav og udbydere og grundlæggende har svært ved finde en affaldsordning, der er til at betale. Mikal Holt Jensen mener, at i forhold til miljø og bæredygtighed er det jo også åndssvagt, at der kører to skraldevogne rundt for at samle den samme type affald op hos henholdsvis borgere og virksomheder.

Læs hele historien her (kræver abonnement).

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne