Det er meget problematisk, det skaber en ujævn spillebane for restauratører, og det giver anledning til vrede, at kinesiske kokke bliver udnyttet på danske restauranter.

Sådan lyder det fra adm. direktør i HORESTA, Katia Østergaard til Politiken, efter Fagbladet 3F har kunnet afsløre, at en særlig ordning for udenlandske arbejdstagere tilsyneladende bliver misbrugt til at ansætte kinesiske kokke på sushirestauranter og kinesiske spisesteder.

”Det er et kæmpe problem. Det er stærkt konkurrenceforvridende, og jeg bliver simpelthen vred over at høre, at myndigheder oven i købet ved, at der er problemer, og så ikke gør noget. Det er jo helt absurd”, siger Katia Østergaard til Politiken.

Ifølge HORESTA-direktøren kan myndighederne blot kigge på forholdet mellem en given restaurants åbningstid, omsætning, udgifter til løn og antal medarbejdere, hvis man vil have overblik over, om der foregår noget lusket.

Har du fået læst?

Tre nye restauranter fordoblede København Zoos madsalg i 2019

I 2019 havde Københavns zoologiske have godt halvanden million gæster. Det er det højeste antal gæster nogensinde - og 350.000 flere end i 2018, som også var et rekordår for haven. Det oplyser København Zoo i en pressemeddelelse ifølge Ritzau.

”Hotel” er åbnet i København: Ny vinbar sælger vin pr. gram

Ottos Hotel er, på trods af navnet, ikke et hotel. Det har det dog været. Bygningens lange historie har været vidt omkring, blandt andet brygger, en sadelmager og en øltapper har boet her og altså også et hotel med det navn, som nu bliver så smukt genbrugt, skriver MigOgKbh.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne