Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) har netop offentliggjort sit rekrutteringssurvey for december 2019. Undersøgelsen viser, at manglen på kvalificerede medarbejdere fortsat er en stor udfordring på det danske arbejdsmarked.

20 procent af virksomhederne måtte det seneste halvår lede forgæves efter nye medarbejdere, hvilket resulterede i 61.370 forgæves rekrutteringer. Heraf blev halvdelen af stillingerne besat af en kandidat uden de ønskede kvalifikationer, mens den anden halvdel aldrig blev besat. Danmark gik dermed glip af ca. 31.000 arbejdspladser. Det er samme høje niveau som sidste kvartals rekrutteringssurvey.

Underdirektør i Dansk Arbejdsgiverforening (DA) Erik E. Simonsen udtaler:

”Manglen på medarbejdere er stagneret på et alt for højt niveau. Når Danmark på bare et halvt år går glip af 31.000 arbejdspladser, så kan vi ikke bare trække på skuldrene. Hvis vi fortsat vil have et samfund i vækst, og hvis vi også vil kunne finansiere fremtidens velfærd, så skal det tal bringes ned.”

”Finansloven har åbnet op for, at vi kan udvide positivlisten og ad den vej tiltrække udenlandske faglærte medarbejdere. Det er positivt. Men der skal mere til. For eksempel er der brug for at styrke tilskyndelsen til at arbejde efter folkepensionsalderen, ligesom for mange unge hænger fast i et kontanthjælpssystem med for rigid fokus på uddannelse.”

Stor rekrutteringsdag hos Radisson RED Aarhus

I slutningen af første kvartal får Radisson RED danmarkspremiere, når det internationale livsstilshotel-brand åbner i Aarhus. Hotellet er det første af sin slags i hele Norden.

Kroer uden overnatning halter: - Mere stabilt når man har værelser

Har kroen ikke overnatningsmuligheder, er der større sandsynlighed for, at den har det svært. Tal fra Horesta viser, at gæster i dag søger efter kroer med værelser, når de begiver sig ud i det danske landsskab. Cheføkonom fra Horesta, Jonas Kjær, er overbevist om, at kroer uden værelser kæmper mere for deres penge.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne