Der skal være mulighed for at give karantæner til virksomheder, der ansætter illegal arbejdskraft eller udnytter den såkaldte beløbsgrænse, der tillader virksomheder at indhente arbejdskraft fra lande uden for EU ved en månedsløn på 35.582 kroner eller derover. Sådan lyder det nu fra både fagforbundet 3F og HORESTA i Fagbladet 3F.

Katia K. Østergaard, administrerende direktør i HORESTA, er positivt stemt over for forslaget, da hun mener, det er komplet uacceptabelt, at den her type fusk finder sted.

”Når det handler om de virkelig grove overtrædelser, altså bevidst brug af illegal og sort aflønnet arbejdskraft, støtter jeg forslaget om at overveje karantæneperiode, hvor virksomheden ikke har adgang til udenlandsk arbejdskraft”, siger Katia K. Østergaard.

HORESTA diskuterede erhvervets mærkesager med medlemmer af Europa-Parlamentet

En stor del af erhvervets rammevilkår afgøres ved den politik, der kommer fra Christiansborg, men indflydelsen fra Europa-Parlamentet og Bruxelles er også af afgørende betydning for hotellerne og restauranternes virke. Derfor er HORESTA en del af den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC, hvor HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen også sidder for bordenden.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne