Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Vi kunne jo også gå ud og spise?  Mit retoriske spørgsmål falder ret præcist i det øjeblik, jeg lukker køleskabsdøren, skriver Politikens madanmelder Lærke Kløvedal. 

”Byen lokker, og den ruinerer mig. Og jeg er tilsyneladende ikke alene”, fortsætter hun.

Danskerne lagde sidste år 1,8 milliarder kroner mere hos landets restauranter end året før. Det er en stigning på 4,2 procent fra 2017 til 2018. Over de sidste fem år er stigningen svimlende 31,2 procent på landsbasis. I København er tallet 39,9 procent. Det viser en helt ny, endnu ikke offentliggjort analyse udarbejdet af brancheorganisationen for hoteller og restauranter, HORESTA. 

Madanmelderen mener dog, at denne statistik også betyder, at de mange restaurantbesøg går ud over hendes egne og danskernes evner i køkkenet.

Flammen henter svensk landechef til ekspansion

Kædens svenske væksteventyr er rykket tættere på virkelighed, efter at ny profil er hentet ind til at stå i spidsen for ekspansionen. Flammen oplever samtidig rekordresultater og vil også åbne flere restauranter i Danmark.

Log ind