At arbejde med bæredygtighed i et frokosthus som Jespers Torvekøkken er alt andet end en smurt madpakke at nå i mål med. Det kræver indsigt i kundernes adfærd og holdningsændringer foran buffeten. Men det er en rejse, virksomheden gerne fortsætter, skriver ErhvervKBH.dk.

Hvis op til 50 procent af maden altid kasseres, så kunne man vel bare servere en mindre mængde mad på frokostbuffeterne, tænker de fleste. Men det er ikke så lige til, forklarer Ronny Saul, administrerende direktør og partner i Jespers Torvekøkken.

”Dét, vi er oppe imod, er den her generelle holdning til, at man ikke må ’løbe tør’ i frokostbuffeten. Men det er jo ikke i orden – ud fra et bæredygtigshedssynspunkt,” siger han.

Læs hele historien her.

Luksushotel har fjernet eksotisk frugt af hensyn til klimaet: Det er et lille skridt, men vi er ikke hellige

Honningmeloner, ananas og druer forsvandt i december fra morgenbuffeten på Hotel Koldingfjord. I stedet for frugtsalaten er der nu økologiske æbler fra Fyn, som gæsterne selv kan skære ud. Ved udgangen af januar bliver kaffen økologisk, og til februar er husets rød- og hvidvin, der i dag kommer fra Californien, skiftet ud med en italiensk vin, så dråberne ikke skal transporteres tværs over kloden, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne