At arbejde med bæredygtighed i et frokosthus som Jespers Torvekøkken er alt andet end en smurt madpakke at nå i mål med. Det kræver indsigt i kundernes adfærd og holdningsændringer foran buffeten. Men det er en rejse, virksomheden gerne fortsætter, skriver ErhvervKBH.dk.

Hvis op til 50 procent af maden altid kasseres, så kunne man vel bare servere en mindre mængde mad på frokostbuffeterne, tænker de fleste. Men det er ikke så lige til, forklarer Ronny Saul, administrerende direktør og partner i Jespers Torvekøkken.

”Dét, vi er oppe imod, er den her generelle holdning til, at man ikke må ’løbe tør’ i frokostbuffeten. Men det er jo ikke i orden – ud fra et bæredygtigshedssynspunkt,” siger han.

Læs hele historien her.

Arrangement: Mød stjernekokke og bliv inspireret

Vil du inspireres til, hvordan du kan balancere økonomien, når du køber mere lokalt, økologisk og højere kvalitet? Og vil du opleve en hyggelig og lærerig dag med inspirationsoplæg fra store kokkeprofiler og brancheeksperter med en efterfølgende rundvisning på Bite i gode kollegers selskab?

Nyt projekt har brug for din hjælp: Vær med til at løse madspildsproblemet

Lad os blive endnu bedre til at udnytte råvarerne til fordel for miljøet og virksomhedernes økonomi. Sådan lyder ambitionen i et nyt projekt, som HORESTA, Hotel- og Restaurantskolen, DTU fødevareinstituttet, Stop Spild af Mad og PlanMiljø står bag. Her er målet at finde og sprede metoder til at optimere råvareudnyttelse og reducere madspild i selvstændige restauranter og hotelrestauranter.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne