Bæredygtighed er på alles læber, skriver Tænketanken Frej, og FN’s Verdensmål har givet os en ramme for bæredygtig udvikling. Vi hører ofte om fødevareerhvervets bæredygtighedsudfordringer, der både gælder klimaaftryk, brug af kemikalier og biodiversitet. Alle problematikker der udfordrer opfyldelsen af FN’s Verdensmål.

Men hvilken rolle spiller dansk forbrug- og produktion af fødevarer egentlig for opfyldelsen af FN´s 17 Verdensmål? Kan landmanden mon bidrage til at gøre verden mere bæredygtig? Kan dansk teknologi og knowhow bidrage med løsninger i andre lande? Og hvad kan forbrugerne gøre for at sikre en stadig mere bæredygtig fødevareproduktion?

Det er omdrejningspunktet for Frejs Fødevarekonference 2018, hvor oplægsholdere og deltagere gennem vidensoplæg og workshop i fællesskab vil finde løsningsforslag til, hvordan dansk forbrug- og produktion af fødevarer kan bidrage til at gøre verden mere bæredygtig.

Læs hele programmet og tilmeld dig konferencen på Frejs hjemmeside eller her.

Tid: Torsdag d. 4. oktober 8.30 – 17.00

Sted: København, Restaurant Bellahøj, Bellahøjvej 20, 2700 Brønshøj

Guide: Sådan dokumenterer du økologi i din virksomhed

Flere og flere kunder efterspørger økologi, når måltidet skal bestilles. Det gælder i alt fra restauranten og caféen til konferencecentreret og i morgenmadsbuffeten på hotellet. Og virksomhederne kan nemt reklamere med det, så længe de holder økoregnskab, lyder det fra HORESTAs fødevarechef Tine Skriver i det nye Visitor-magasin.

Nyt projekt har brug for din hjælp: Vær med til at løse madspildsproblemet

Lad os blive endnu bedre til at udnytte råvarerne til fordel for miljøet og virksomhedernes økonomi. Sådan lyder ambitionen i et nyt projekt, som HORESTA, Hotel- og Restaurantskolen, DTU fødevareinstituttet, Stop Spild af Mad og PlanMiljø står bag. Her er målet at finde og sprede metoder til at optimere råvareudnyttelse og reducere madspild i selvstændige restauranter og hotelrestauranter.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne