Der er ikke mindre end fem Michelin-restauranter blandt de ti nominerede, når Mejeriforeningens ostekampagne Ost & ko sammen med tre af landets skarpeste madanmeldere og en international topkok kårer Danmarks bedste osteservering ved en særdeles velsmagende prisoverrækkelse i CPH Food Space i hjertet af København.

”For hundrede år siden kom en af verdens bedste camembert-oste fra Danmark, men så blev der lidt længere mellem de gode danske specialoste op igennem 1900-tallet. Og skulle man have de rigtige kronjuveler, skulle man entydigt skele til Frankrig. I dag har den danske ostebranche formået at kigge de sydeuropæiske ostemagere over skulderen, og særligt de små producenter bidrager med en rigdom, som vi stolt kan vise frem,” siger Helle Brønnum Carlsen om ostens rolle i dansk gastronomi.

 Konkurrencen foregår i CPH Food Space i Kødbyen i København, hvor dørene åbnes kl. 12. Kl. 12.30 serveres den første af de 10 osteretter. Retterne serveres med 15 minutters mellemrum indtil kl. 15. Og kl. 15.15 udnævnes dagens mand i ostesovs m/k, og præmien overrækkes. Ballet lukker kl. 16.

De nominerede til Danmarks bedste osteret er:

Falsled Kro, Christoffer Omann og Martin Peter Leth

Restaurant Wilhelm, Kristofer Josefsson og Annika Frigård

Restaurant Kanalen, Jeppe Foldager og Christian Helbo

formel B, Kristian Arpe-Møller og Asger Majgaaard Klausen

Jordnær, Eric Kragh Vildgaard og Mads Juel Olesen

Søllerød Kro, Brian Mark Hansen

Trio, Simon Thrane og Lin Mosby

Kiin Kiin, Samuel

Restaurant Hærværk, Esben Kragh & Rune Lund Sørensen                          

MeMu, Michael Munk og Lasse Starup Petersen

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

VisitDenmark satser på sultne tyskere med dyr smag

Michelin-restauranter tjener flere og flere penge, og det er særligt på turister, som besøger Danmark for at spise. Men det er ikke kun de 28 danske Michelin-restauranter, der nyder godt af de såkaldte gastroturister.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne