Der er ikke mindre end fem Michelin-restauranter blandt de ti nominerede, når Mejeriforeningens ostekampagne Ost & ko sammen med tre af landets skarpeste madanmeldere og en international topkok kårer Danmarks bedste osteservering ved en særdeles velsmagende prisoverrækkelse i CPH Food Space i hjertet af København.

”For hundrede år siden kom en af verdens bedste camembert-oste fra Danmark, men så blev der lidt længere mellem de gode danske specialoste op igennem 1900-tallet. Og skulle man have de rigtige kronjuveler, skulle man entydigt skele til Frankrig. I dag har den danske ostebranche formået at kigge de sydeuropæiske ostemagere over skulderen, og særligt de små producenter bidrager med en rigdom, som vi stolt kan vise frem,” siger Helle Brønnum Carlsen om ostens rolle i dansk gastronomi.

 Konkurrencen foregår i CPH Food Space i Kødbyen i København, hvor dørene åbnes kl. 12. Kl. 12.30 serveres den første af de 10 osteretter. Retterne serveres med 15 minutters mellemrum indtil kl. 15. Og kl. 15.15 udnævnes dagens mand i ostesovs m/k, og præmien overrækkes. Ballet lukker kl. 16.

De nominerede til Danmarks bedste osteret er:

Falsled Kro, Christoffer Omann og Martin Peter Leth

Restaurant Wilhelm, Kristofer Josefsson og Annika Frigård

Restaurant Kanalen, Jeppe Foldager og Christian Helbo

formel B, Kristian Arpe-Møller og Asger Majgaaard Klausen

Jordnær, Eric Kragh Vildgaard og Mads Juel Olesen

Søllerød Kro, Brian Mark Hansen

Trio, Simon Thrane og Lin Mosby

Kiin Kiin, Samuel

Restaurant Hærværk, Esben Kragh & Rune Lund Sørensen                          

MeMu, Michael Munk og Lasse Starup Petersen

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne