Nok er det efterhånden blevet koldt udenfor, men indenfor i det endnu ikke færdigbyggede Zleep Hotel i Aalborg er det varmt. Meget varmt endda, og fugten i luften fra betonvæggene, der stadig tørrer, leder nærmest tankerne hen på mere sydlandske destinationer.

Det er her, at den nyudnævnte hotelchef Emil Hauge i slutningen af januar skal åbne op for et spritnyt hotel. Der skal stadig bæres sikkerhedshjelm på byggepladsen, og selvom den hvide hjelm frembringer nogle svedperler på panden, er Emil Hauge ikke nervøs for, at hotellet ikke står klar til åbningsdagen. Når han efter planen slår dørene op 21. januar bliver det med 25 nyansatte ved sin side, og netop de pladser har vist sig voldsomt eftertragtede.

Flere end 700 interesserede fra hele Nordjylland sendte nemlig hotellet en ansøgning.

”Det var virkelig overvældende og mega fedt. Det var lige ved at lægge vores system helt ned. Det fede i det, er jo den her store interesse i projektet, samt at det faktisk stort set er virkeligt kvalificerede ansøgere”, siger Emil Hauge.

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Video: Hvordan får vi kvinderne til at blive kokke?

Kvinderne styrer uden om kokkefaget på trods af, at det er en karrierevej med et hav af muligheder i et stærkt væksterhverv. På Folkemødet havde HORESTA inviteret en række af landets dygtigste kvindelige kokke til debat for at får deres bud på, hvordan man får flere kvinder til at vælge restaurantbranchen.

HORESTA: Lovbrud skyldes ofte uvidenhed

Siden uge 27 har LO’s Jobpatruljen endnu engang været på tur i sommerlandet for at afdække forholdene for de unge på arbejdsmarkedet, og der fortsat er store udfordringer på området.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne