Madens Hus på Det Grønne Museum kan nu bryste sig af at høre blandt de madsteder i verden, som det giver mest mening at rejse efter.

Det står klart, efter Madens Hus søndag aften modtog international anerkendelse den internationale prisuddeling Food Trekking Awards 2018 i London. Prisen, som har titlen "Best conversion of historic building as a food lover attraction" (Bedste konvertering af en historisk bygning som madelsker-attraktion, red.) fik museet blandt andet for sin formidling af madens kulturhistorie, som blandt andet indebærer gæster og gæstekokke arbejder med madhistorie i historiske køkkener med autentisk teknologi og redskaber.

”Vi er utroligt stolte og glade for at modtage prisen. Det er et kæmpe skulderklap til alle de folk, der har knoklet stenhårdt for at få Madens Hus og arbejdet med at formidle vores madhistorie og den levende kulturarv (bevaringsværdige planter og husdyr, red.) til at lykkes”, siger Anne Bjerrekær, der er direktør for Det Grønne Museum.

Udover Madens Hus fik også tre andre destinationer for madturisme tildelt priser søndag aften. De øvrige vindere kom fra henholdsvis Singapore, Jamaica og USA.

Ny international anerkendelse af smørrebrødet

Millioner verden over vil snart læse, at smørrebrød i København er verdens sjette bedste lækkerbid. Det skyldes forlaget Lonely Planet, som har 10 mio. brugere i sit social media community, og hvis guideapps er downloadet mere end en million gange. Lonely Planet har nemlig udgivet en liste, Ultimate Eatlist, over verdens 500 lækreste spiser. Og her kommer smørrebrødet altså ind i toppen foran bl.a. pizza i Napoli.

Dansk forlystelsespark er fortsat i top 3 i Europa

Fårup Sommerland er blevet kåret som Europas 3. bedste forlystelsespark af det internationalt anerkendte forlystelsesmagasin Kirmes & Park Revue. Det skete ved en prisuddeling i Amsterdam mandag aften. De seneste tre år har Fårup også været i top 3 ved samme prisuddeling.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne