For nyligt afholdte Nederlandenes ambassadør i Danmark, Henk Swarttouw, sammen med stifteren af Stop Spild Af Mad, Selina Juul, en middag med fokus på kampen mod madspild. Blandt middagsgæsterne var Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen, flere ambassadører og topledere fra organisationer og erhvervslivet. Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie deltog i år som æresgæst.

En Stop Spild Af Mad middag bliver fra nu af en ny årlig tradition i Danmark, hvor en ny ambassade hvert år tager stafetten og arrangerer en Stop Spild Af Mad middag. I 2019 bliver middagen afholdt af Sveriges Ambassadør Fredrik Jörgensen og stifter af Stop Spild Af Mad, Selina Juul. Til disse middage inviteres medlemmer af Kongehuset, den danske og udenlandske regeringer, ambassadører, topledere fra erhvervslivet, beslutningstagere og andre relevante personer.

Formålet med middagen er at give inspiration til kampen mod madspild og at fokusere på FN’s bæredygtighedsmål 12.3 - en halvering af verdens madspild inden 2030.

Har du fået læst?

Tænketank til minister: Sådan forebygger vi madspild

Alt for meget mad havner i skraldespanden fremfor på tallerkenerne, og derfor er Tænketank om Forebyggelse af Madspild og Fødevaretab nedsat. Her har HORESTA været med i arbejdet, og det er nu resulteret i 10 anbefalinger til fødevareminister Mogens Jensen (S). Herfra vil han beslutte, hvilke af anbefalingerne, der skal føres ud i livet.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne