For nyligt afholdte Nederlandenes ambassadør i Danmark, Henk Swarttouw, sammen med stifteren af Stop Spild Af Mad, Selina Juul, en middag med fokus på kampen mod madspild. Blandt middagsgæsterne var Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen, flere ambassadører og topledere fra organisationer og erhvervslivet. Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie deltog i år som æresgæst.

En Stop Spild Af Mad middag bliver fra nu af en ny årlig tradition i Danmark, hvor en ny ambassade hvert år tager stafetten og arrangerer en Stop Spild Af Mad middag. I 2019 bliver middagen afholdt af Sveriges Ambassadør Fredrik Jörgensen og stifter af Stop Spild Af Mad, Selina Juul. Til disse middage inviteres medlemmer af Kongehuset, den danske og udenlandske regeringer, ambassadører, topledere fra erhvervslivet, beslutningstagere og andre relevante personer.

Formålet med middagen er at give inspiration til kampen mod madspild og at fokusere på FN’s bæredygtighedsmål 12.3 - en halvering af verdens madspild inden 2030.

Har du fået læst?

HOTREC: ”Klimalovgivning vil ændre måden, hvorpå vi driver virksomhed”

Klimadagsordenen ruller verden over, og den har også indtaget EU. Her har man lavet klare målsætninger for, hvor meget CO2-udledningen skal nedbringes. Formand for den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation HOTREC, og formand for HORESTA, Jens Zimmer Christensen siger, at turisme- og oplevelseserhvervet må forvente ny lovgivning, som EU vil indføre for at indfri ambitionerne.

Det skal være sjovt at undgå madspild

Mindre madspild er ikke en ny tanke i HORESTA. Men hvor det tidligere var et rent økonomisk spørgsmål, som kunne forvandle røde bundlinjer til sorte, er der i dag også et tydeligt miljøaspekt i det. Og HORESTAs medlemmer har det sjovt med at finde på nye ideer, skriver Planet-Tech.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne