Søren Juul Jakobsen har sammen med sin kollega William Jørgensen i de seneste fire år med flotte resultater drevet Restaurant Gastrome i Rosensgade i Aarhus, midt i byens navnkundige og levende Latinerkvarter. Og der skulle kun gå få måneder efter åbningen af restauranten, før parret kunne smykke facaden med en michelinstjerne. I weekenden fyldte restauratøren 40 år.

De to ejere bag Gastrome fortæller selv, at filosofien bag restauranten er et ”ønske om en restaurant, hvor klassisk håndværk møder innovation, men aldrig går på kompromis med kvaliteten af den enkelte råvare. Der ligger en kærlighed til det klassiske køkken, som vi er opvokset i, men samtidig har vi lyst og begær til at udforske og udfordre”.

Søren Jakobsen og William Jørgensen blev udlært i 1998 og 1997 og mødtes under netop denne uddannelse i midthalvfemserne. Siden da har de været i branchen som kokke og arbejdet sammen på en del steder. Fødselaren har bl.a. en fortid på Svinkløv Badehotel, Ketchup og Molskroen.

Restaurantbeskæftigelsen runder 100.000

Da beskæftigelsen var på sit højeste før krisen var knap 70.000 personer beskæftiget i restaurantbranchen. I dag er tallet vokset til 100.000. Det svarer til en vækst på næsten 45 pct., viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik. I samme periode er den generelle danske beskæftigelse steget med blot 0,7 pct.

Markedet for take away-mad boomer

TV2/News satte her til morgen fokus på det voksende marked for take away-mad i Danmark og citerede i den forbindelse en undersøgelse fra HORESTA, der viser, at danskerne i 2017 bestilte take away over 40 millioner gange.

Arbejdsgiver: Bæredygtighed hitter hos medarbejdere

Flere konferencecentre prioriterer en grøn og bæredygtig omstilling højt. Umiddelbart bringer det dem ikke forrest i kampen om kunderne, men det gør en forskel i jagten på medarbejdere, skriver Børsen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne