Der kan kun søges medlemskab af den nye forening, Kongekronekroer, såfremt man er indehaver af en kro, som er godkendt af Rigsarkivet til at benytte den lukkede kongekrone. Dette indebærer bl. a. at kroen tidligere skal have haft et kgl. privilegium, og at kroens bygning skal fremstå mindst 106 år gammel.

Siden 1. juli 2016 og frem til 1. juli 2018 har historiske danske kroer kunnet søge Rigsarkivet om tilladelse til at anvende den lukkede kongekrone som symbol på værtskabsværdigheden. Indtil nu er 41 kroer blevet godkendt af Rigsarkivet.

"Vi skal som ejere af disse historiske kroer også lægge vægt på nærvær, identitet og originalitet, ligesom gæsterne skal opleve det gode værtskab" siger Hans Ravn Kristensen fra St. Binderup Kro i Himmerland, der er blevet valgt som formand for foreningen.

"For mange kroer er adgangen til kongekronen en vigtig del af deres historie og ikke mindst markedsføring" fortsætter Hans Ravn Kristensen, som ser frem til foreningsfællesskabet i Kongekronekroerne.

Kroer uden overnatning halter: - Mere stabilt når man har værelser

Har kroen ikke overnatningsmuligheder, er der større sandsynlighed for, at den har det svært. Tal fra Horesta viser, at gæster i dag søger efter kroer med værelser, når de begiver sig ud i det danske landsskab. Cheføkonom fra Horesta, Jonas Kjær, er overbevist om, at kroer uden værelser kæmper mere for deres penge.

Nyt dansk destinationsselskab klar til marts

Turistforeninger i Vesthimmerland og Mariagerfjord går sammen om at danne et nyt destinationsselskab, Destination Himmerland – gerne også med Rebild Kommune, skriver Standby.dk. I hvert fald har Mariagerfjord og Vesthimmerlands Kommuner sat gang i et fælles destinationsselskab omkring turisme, skriver TV2 Nord.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne