En koks leverance til en sølvbryllupsfest i Midtjylland har fået en bitter eftersmag – for kokken. Han blev idømt en bøde på 5.000 kroner, fordi han modtog 53.000 kroner i kontanter for maden til festen. Dette er en overtrædelse af loven, der skal hindre hvidvask, slog Retten i Herning fast i en dom i går, skriver Ritzau.

Ifølge loven må erhvervsdrivende som udgangspunkt nemlig ikke modtage kontante beløb på 50.000 kroner og derover.

Oprindeligt havde anklagemyndigheden krævet en bøde på 10.000 kroner, fordi det er den mindste bøde, som gives for overtrædelse af loven.

Men retten mente, at det halve var nok. Flere erhvervsdrivende har fået sanktioner for at overtræde grænsen, for eksempel bilforhandlere.

Har du fået læst?

Kæde er først med ny teknologi

I går kunne beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Cecilia Lonning-Skovgaard klippe snoren til McDonald’s-restaurant nummer 89 i Danmark. Og den er speciel af flere grunde. Restauranten har fået hjemme med udsigt over Rådhuspladsen i Industriens Hus, og det er blot et stenkast fra, hvor McDonald’s for snart 40 år siden åbnede sin første restaurant i Danmark.

Aarhus’ bedste spisesteder skal kåres

Mediet i Smag Aarhus har igen sat sig for at finde de bedste spisesteder og smagsoplevelser i byen. Der vil blive kåret vindere af Smagprisen 2018 i hele syv kategorier.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne