En koks leverance til en sølvbryllupsfest i Midtjylland har fået en bitter eftersmag – for kokken. Han blev idømt en bøde på 5.000 kroner, fordi han modtog 53.000 kroner i kontanter for maden til festen. Dette er en overtrædelse af loven, der skal hindre hvidvask, slog Retten i Herning fast i en dom i går, skriver Ritzau.

Ifølge loven må erhvervsdrivende som udgangspunkt nemlig ikke modtage kontante beløb på 50.000 kroner og derover.

Oprindeligt havde anklagemyndigheden krævet en bøde på 10.000 kroner, fordi det er den mindste bøde, som gives for overtrædelse af loven.

Men retten mente, at det halve var nok. Flere erhvervsdrivende har fået sanktioner for at overtræde grænsen, for eksempel bilforhandlere.

Har du fået læst?

Tredjedelsregel: Sælger I til detail eller andre virksomheder?

Sælger din virksomhed smørrebrød til videresalg hos en købmand, leverer et køkken for eksempel lasagne til detailvirksomheder eller fast frokostordning til en virksomhed? Så risikerer I at blive omfattet af den såkaldte ’tredjedelsregel’, hvilket påkræver, at jeres videresalg bliver registreret hos Fødevarestyrelsen.

Restauranterhvervets jagt efter de næste 15 mia. kr.

Restauranterhvervet har haft en gedigen omsætningsvækst på 11 mia. kr. over fem år til 45 mia. kr. sidste år. Og der er udsigt til fortsat fremgang i branchen, hvis det står til den seneste prognose fra Retail Institute Scandinavia, der dækker de kommende 10 år frem til 2029.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne