Flere bruger stadig mindre tid på at lave mad, viser Madkulturens årlige undersøgelse af danskernes madkultur, hvor danskernes tidsforbrug på at lave aftensmad sammenlignes med 2015.

På de tre år er det kun gået én vej. Gruppen, der bruger under 15 minutter, er steget fra 26 pct. til 32 pct. Den andel, der bruger mellem 15 og 45 minutter på at lave aftensmad, er uændret, og den del, der brugte over 45 minutter, er faldet fra 12 pct. til otte pct. Især blandt ældre over 65 år er der sket et skred, så dobbelt så mange bruger nu under et kvarter, fra 15 pct. i 2015 til 31 pct. i 2018.

Tallene dækker kun for de deltagere i undersøgelsen, der har lavet ’hjemmelavet’ mad, defineret som helt hjemmelavet, overvejende hjemmelavet og overvejende færdiglavet, så tallet for de dage, vi spiser takeaway eller færdigretter, indgår ikke.

Dining Week vokser og vokser. Men det er ikke alle, der gider være med

2011 løb restaurantfestivalen Dining Week I af stablen for første gang, skriver Berlingske. 56 københavnske restauranter deltog og gav restaurantgæster mulighed for at spise en treretters menu til 200 kroner. Siden er festivalen vokset, og i år kan Dining Week, der de første tre år kun foregik i København, fejre 10-årsjubilæum med et udbud på 237 restauranter fordelt over 55 byer i hele landet.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne