I sidste uge stemte Europa-Parlamentet for et budget, der har til formål at gøre turismen endnu ’grønnere’. I budgettet er intet mindre end 300 mio. euro sat af til initiativet.

Hensigten er samtidig at styrke og understøtte et af de erhverv, som har det største potentiale for at øge beskæftigelsen i EU-landene.

Beslutningen glæder Jens Zimmer Christensen, som både er formand for HORESTA og fra den 1. januar formand for den europæiske fællesorganisation for hoteller og restauranter, HOTREC med 44 medlemmer fra 30 lande.

”Der er ingen tvivl om, at 300 mio. euro kan gøre en kæmpe forskel på den grønne dagsorden i vores erhverv. Og det er også nødvendigt, for den bæredygtige dagsorden vil kun kom til at fylde mere og mere de kommende år. I turismen lever vi blandt andet af miljøansvar og store naturoplevelser, og disse nye ressourcer skal være med til at sikre, at vi også har stærke, grønne turismedestinationer at tilbyde rejsende i de næste mange, mange år”, siger Jens Zimmer Christensen.

Hoteldirektør: Sådan gør vi bæredygtighed rent lavpraktisk

Vi skal og bør stå sammen om at nedbringe ressourceforbruget. Det er både etisk og miljømæssigt korrekt, og som et non-profit og bæredygtigt hotel vil vi gerne tage vores del af ansvaret. Sådan skriver Bo Kikkenborg, hoteldirektør, KOMPAS Hotel Aalborg. Derfor har hotellet valgt at blive et Green Key-certificeret hotel.

VisitHerning: ”Kan turisme, vækst og bæredygtighed gå hånd i hånd?”

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har netop igangsat processen med at udarbejde en ny turismepolitisk strategi med fokus på, at den fortsatte vækst i turismen skal ske på en bæredygtig måde, skriver Herning Folkeblad. Strategien forventes at kunne offentliggøres primo 2021. Ambitionen er, at Danmark skal være en af verdens mest bæredygtige turistdestinationer.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne