I sidste uge stemte Europa-Parlamentet for et budget, der har til formål at gøre turismen endnu ’grønnere’. I budgettet er intet mindre end 300 mio. euro sat af til initiativet.

Hensigten er samtidig at styrke og understøtte et af de erhverv, som har det største potentiale for at øge beskæftigelsen i EU-landene.

Beslutningen glæder Jens Zimmer Christensen, som både er formand for HORESTA og fra den 1. januar formand for den europæiske fællesorganisation for hoteller og restauranter, HOTREC med 44 medlemmer fra 30 lande.

”Der er ingen tvivl om, at 300 mio. euro kan gøre en kæmpe forskel på den grønne dagsorden i vores erhverv. Og det er også nødvendigt, for den bæredygtige dagsorden vil kun kom til at fylde mere og mere de kommende år. I turismen lever vi blandt andet af miljøansvar og store naturoplevelser, og disse nye ressourcer skal være med til at sikre, at vi også har stærke, grønne turismedestinationer at tilbyde rejsende i de næste mange, mange år”, siger Jens Zimmer Christensen.

Farten aftager for danske hoteller

Der er stadig vind i sejlene for den danske hotelbranche, hvor især flere udenlandske gæster blæser overnatningstallene i den rigtige retning.

HORESTA frygter vækstpause for dansk turisme

HORESTA er alvorligt bekymret for, at dansk turisme mister momentum de næste to år. Både når det gælder markedsføringen af Danmark som destination og udviklingen af projekter, der kan styrke turisterhvervet.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne