I sidste uge stemte Europa-Parlamentet for et budget, der har til formål at gøre turismen endnu ’grønnere’. I budgettet er intet mindre end 300 mio. euro sat af til initiativet.

Hensigten er samtidig at styrke og understøtte et af de erhverv, som har det største potentiale for at øge beskæftigelsen i EU-landene.

Beslutningen glæder Jens Zimmer Christensen, som både er formand for HORESTA og fra den 1. januar formand for den europæiske fællesorganisation for hoteller og restauranter, HOTREC med 44 medlemmer fra 30 lande.

”Der er ingen tvivl om, at 300 mio. euro kan gøre en kæmpe forskel på den grønne dagsorden i vores erhverv. Og det er også nødvendigt, for den bæredygtige dagsorden vil kun kom til at fylde mere og mere de kommende år. I turismen lever vi blandt andet af miljøansvar og store naturoplevelser, og disse nye ressourcer skal være med til at sikre, at vi også har stærke, grønne turismedestinationer at tilbyde rejsende i de næste mange, mange år”, siger Jens Zimmer Christensen.

Børsen: HORESTA Årsdag blev til bæredygtighedsbrag

Tivoli Hotel & Congress Center's store konferencesal i København var torsdag fyldt til bristepunktet af omkring 740 gæster til HORESTA Årsdag. Børsen havde fulgt planlægningen af arrangementet i månedsvis.

Arbejdsgiver: Bæredygtighed hitter hos medarbejdere

Flere konferencecentre prioriterer en grøn og bæredygtig omstilling højt. Umiddelbart bringer det dem ikke forrest i kampen om kunderne, men det gør en forskel i jagten på medarbejdere, skriver Børsen.

Hotelerhvervet: Staten bør booke mere bæredygtigt

Når staten vælger, hvor den skal holde konferencer, vægter bæredygtighed alt for lidt, lyder kritikken fra hotelkæder og HORESTA. Styrelse erkender, at de kan gøre mere på det grønne område, og politikere presser på, skriver Børsen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne