En ny online markedsplads er sat i verden for at gøre det nemt for små fødevareproducenter og restauranter at få kontakt og handle direkte sammen. Navnet er Råhandel. Markedspladsen er allerede godt i gang med producenter som Fuglebjerggaard og Copenhagen Goat Milk, mens bl.a. Amass, Restaurant Wilhelm og d’Angleterre er at finde på restaurantsiden.

Solveig Felbo, daglig leder og idékvinden bag Råhandel, fortæller:

”Med markedspladsen vil vi skabe grobunden for et nyt bæredygtigt fødevaresystem, hvor kokke kan handle direkte med producenter og landmænd, som selv har fremstillet varerne eller hevet grøntsagerne op af jorden”.

”Vores mål var fra start at støtte de små producenter. Vi opdagede, at mange kokke gerne vil købe varer fra små producenter på grund af kvaliteten, de unikke varer og historien bag. Alligevel handler de fleste hos grossisterne. Det er ærgerligt, for varerne findes, og udbuddet er stort, men det halter med at gøre varerne tilgængelige. Så vi har valgt at tage udfordringen op!”.

Tre nye restauranter fordoblede København Zoos madsalg i 2019

I 2019 havde Københavns zoologiske have godt halvanden million gæster. Det er det højeste antal gæster nogensinde - og 350.000 flere end i 2018, som også var et rekordår for haven. Det oplyser København Zoo i en pressemeddelelse ifølge Ritzau.

”Hotel” er åbnet i København: Ny vinbar sælger vin pr. gram

Ottos Hotel er, på trods af navnet, ikke et hotel. Det har det dog været. Bygningens lange historie har været vidt omkring, blandt andet brygger, en sadelmager og en øltapper har boet her og altså også et hotel med det navn, som nu bliver så smukt genbrugt, skriver MigOgKbh.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne