En ny online markedsplads er sat i verden for at gøre det nemt for små fødevareproducenter og restauranter at få kontakt og handle direkte sammen. Navnet er Råhandel. Markedspladsen er allerede godt i gang med producenter som Fuglebjerggaard og Copenhagen Goat Milk, mens bl.a. Amass, Restaurant Wilhelm og d’Angleterre er at finde på restaurantsiden.

Solveig Felbo, daglig leder og idékvinden bag Råhandel, fortæller:

”Med markedspladsen vil vi skabe grobunden for et nyt bæredygtigt fødevaresystem, hvor kokke kan handle direkte med producenter og landmænd, som selv har fremstillet varerne eller hevet grøntsagerne op af jorden”.

”Vores mål var fra start at støtte de små producenter. Vi opdagede, at mange kokke gerne vil købe varer fra små producenter på grund af kvaliteten, de unikke varer og historien bag. Alligevel handler de fleste hos grossisterne. Det er ærgerligt, for varerne findes, og udbuddet er stort, men det halter med at gøre varerne tilgængelige. Så vi har valgt at tage udfordringen op!”.

Kæde er først med ny teknologi

I går kunne beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Cecilia Lonning-Skovgaard klippe snoren til McDonald’s-restaurant nummer 89 i Danmark. Og den er speciel af flere grunde. Restauranten har fået hjemme med udsigt over Rådhuspladsen i Industriens Hus, og det er blot et stenkast fra, hvor McDonald’s for snart 40 år siden åbnede sin første restaurant i Danmark.

Aarhus’ bedste spisesteder skal kåres

Mediet i Smag Aarhus har igen sat sig for at finde de bedste spisesteder og smagsoplevelser i byen. Der vil blive kåret vindere af Smagprisen 2018 i hele syv kategorier.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne