Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Et nyt madlaboratorium i Vejle er det første af sin slags i Danmark, og trækker blandt andet på erfaringer fra de andre nordiske lande, der har haft lignende kulinariske laboratorier i flere år. Det skriver Mikropol Vejle, der også kan fortælle at den mangeårige leder af Danmarks kokkelandshold, Per Mandrup, skal stå i spidsen for det nye gastronomiske laboratorium.

”Gastronomer og fødevareproducenter vil få adgang til vores viden, ligesom de kan vælge mellem en masse kursusmuligheder, hvor jeg og andre madeksperter vil agere inspirerende medspillere i virksomhedernes arbejde med at udvikle nye og spændende madprodukter,” siger Per Mandrup.

Borgmester Jens Ejner Christensen er begejstret for det nye laboratorium.

”At det er lykkedes at få den tidligere leder af kokkelandsholdet til at stå i spidsen for Vejles nye madlaboratorium, vidner om de høje ambitioner, vi har på fødevareområdet, og jeg håber, at fødevarevirksomheder fra nær og fjern vil få smag for mulighederne i Culinary Institute by VejleErhverv. De er lige til at sætte tænderne i,” siger han.

Kendt Vejle-hotel skifter ejer

Brødrene Peter og Henrik Prüsse har solgt Hotel Bredehus. Køberen er Lars Kloster, der har planer for værelserne, mens han har lejet hotellets restaurant ud til en kendt Vejle-restauratør.

Tysk tostjernet topgastronomi i Tivoli

Sæsonens anden pop-up restaurant i Det japanske Tårn i Tivoli er noget så specielt som en to-stjernet tysk restaurant med fokus på det bæredygtige og veganske.

Fornem gastronomisk pris til restauratør Uffe Nielsen

Restauratør og ærespræsident for Kokkeforeningen Danmark, Uffe Nielsen fra Hjørring, har ved en ceremoni på Tyrstrup Kro modtaget Initiativprisen fra Le Cordon Bleu du Saint Esprit Danmark for sin ekstraordinære indsats.

Log ind