Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Passiv rygning er skadeligt, også udendørs, men der findes ingen rygelov, når man sidder udenfor og spiser. Derfor kan det være svært at vide, om man kan bede andre om at lade være med at ryge, når man spiser, mener eksperter ifølge Kristelig Dagblad.

Hos HORESTA mener man ikke, at problemet med generende røg på udeserveringer er særlig stort. Det siger politisk direktør Kirsten Munch.

"Det er ikke noget, vi hører om fra vores medlemmer. Men jeg tror, der er en bevægelse i, hvornår og hvordan det er o.k. at ryge. I takt med, at det ikke længere er lovligt at ryge indenfor, og man derfor går udenfor og ryger, er der også kommet mere fokus på, at man skal tage hensyn. Jeg oplever, at rygerne selv spørger, om det er i orden, at de ryger. Der, hvor jeg ser et større problem, er, at rygerne går på gaden og dermed bringer noget larm med sig, der ikke plejede at være. Det har skabt problemer for især byerne, hvor beboere kan føle sig generet. Men på det nære plan løser man det i god ro og orden," siger hun.

Log ind