De første måneder af turistsæsonen 2018 har overrasket positivt, skriver Jydske Vestkysten. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, og også turismekoordinatori Billund Lea Bennedsens egne undersøgelser peger i samme retning.

”Vi er kommet godt i gang med 2018. Antallet af overnatninger ser allerede flot ud med en stigning på 4,67 procent, hvis man tager perioden januar til april og sammenligner med året før”, siger Lea Bennedsen.

Denne gang skyldes stigningen danske turister, hvor der er en flot stigning på 6,86 pct. i forhold til året før. Det plejer ellers at være de udenlandske turister, der trækker tallene i vejret.

”Det er rigtig interessant, og det overraskede mig faktisk lidt. Det kan skyldes flere ting - også mange små ting, der spiller sammen. For eksempel faldt påsken sidst i marts i år, og Legoland åbnede allerede den 24. marts, hvor det vist var den 4. april sidste år, og så har vi haft et mildt forår og en fantastisk maj”, siger Lea  Bennedsen.

Har du fået læst?

Populær destination for madelskere: Voksende gastronomi-scene hiver turister til Vejle

De er sultne, vilde med mad og er villig til at rejse langt for at svinge hævekortet på dyre madoplevelser. Og så har de fået øjnene op for Vejle. Flere og flere såkaldte gastroturister sætter nålen i Vejle som maddestination. Det fortæller Treetop Restauranten, Restaurant Lyst og projektleder Maria Sommer fra VisitVejle, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Turisme er (blevet) en styrkeposition

Dorte Krak er administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group, men hun er også en del af den Erhvervsfremmebestyrelse, som skal lave en strategi, der både styrker og udvikler dansk erhvervsliv. Målet er skabe en efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark. Og særligt turisme- og oplevelseserhvervet har Dorte Krak kunne give de øvrige medlemmer af bestyrelsen en indsigt i.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne