De første måneder af turistsæsonen 2018 har overrasket positivt, skriver Jydske Vestkysten. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, og også turismekoordinatori Billund Lea Bennedsens egne undersøgelser peger i samme retning.

”Vi er kommet godt i gang med 2018. Antallet af overnatninger ser allerede flot ud med en stigning på 4,67 procent, hvis man tager perioden januar til april og sammenligner med året før”, siger Lea Bennedsen.

Denne gang skyldes stigningen danske turister, hvor der er en flot stigning på 6,86 pct. i forhold til året før. Det plejer ellers at være de udenlandske turister, der trækker tallene i vejret.

”Det er rigtig interessant, og det overraskede mig faktisk lidt. Det kan skyldes flere ting - også mange små ting, der spiller sammen. For eksempel faldt påsken sidst i marts i år, og Legoland åbnede allerede den 24. marts, hvor det vist var den 4. april sidste år, og så har vi haft et mildt forår og en fantastisk maj”, siger Lea  Bennedsen.

Har du fået læst?

Skal hoteller selv køre taxa med gæsterne?

Der er for lang ventetid på taxa, især uden for de større byer, skriver Erhverv+ Fyn. Og problemet er den nye taxalov, som har gjort det uattraktivt at køre taxature uden for byerne, hvor de fleste kunder er.

Analyse: Det vælger danskerne hotel efter

YouGov har undersøgt danskernes holdning til de største hotelkæder og feriecentre i Danmark, og spurgt dem, hvilke kriterier, der er vigtigst, når de booker et ophold.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne