Til efteråret åbner folkene bag MASH og Sommelier deres femte restaurant uden for Danmark, men særligt et vanskeligt ejendomsmarked i London har sat tempoet i udlandet ned.

”Det har været hårdere end forventet. Man skal ikke være naiv. At starte på nye markeder er svært og dyrt. Men det er det i princippet ikke kun for restauranter. Det samme gælder for mange andre brancher,” siger Jesper Boelskifte, der er direktør i og stifter af Copenhagen Concepts, der er selskabet bag MASH.

Nadeem Wasi, der er medlemschef i HORESTA, har udarbejdet en liste over danske restauranter i udlandet og noterer sig, at det er de færreste, som har kapitaltunge ejere.

”Man skal have kapital til at holde sig kørende nogle år, før man bliver profitabel. Det er helt centralt, udover at man selvfølgelig også skal have et godt og gennemtestet koncept. De, der lykkes med at overkomme de svære odds, er karakteriseret ved en klar strategi, og de er med til at markedsføre dansk mad i udlandet,” siger Nadeem Wasi fra HORESTA.

Restaurantbeskæftigelsen runder 100.000

Da beskæftigelsen var på sit højeste før krisen var knap 70.000 personer beskæftiget i restaurantbranchen. I dag er tallet vokset til 100.000. Det svarer til en vækst på næsten 45 pct., viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik. I samme periode er den generelle danske beskæftigelse steget med blot 0,7 pct.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne