En analyse fra HORESTA, viser, at manglen på kokke er alarmerende.

49,2 pct. af virksomhederne under HORESTA svarer i en rundspørge, at det er blevet "vanskeligere" eller "meget vanskeligere" at rekruttere kokke og andet køkkenpersonale det seneste år. Tilsvarende er tallet 41,5 pct. for tjenere og serveringspersonale.

Hotel- og restauranterhvervet er en af de brancher, der er hårdest ramt af mangel på arbejdskraft, hvor det af STAR's (Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering) årlige analyse over rekrutteringssituationen fremgår, at kokke ligger nummer seks og tjenere nummer ti på listen over fag med størst mangel på arbejdskraft.

Rapporten fra STAR fra foråret 2018 viser, at manglen på arbejdskraft er stigende, hvor der i foråret 2018 var ca. 16.800 forgæves rekrutteringer, hvilket er 9 pct. over niveauet i foråret 2017.

Kroer uden overnatning halter: - Mere stabilt når man har værelser

Har kroen ikke overnatningsmuligheder, er der større sandsynlighed for, at den har det svært. Tal fra Horesta viser, at gæster i dag søger efter kroer med værelser, når de begiver sig ud i det danske landsskab. Cheføkonom fra Horesta, Jonas Kjær, er overbevist om, at kroer uden værelser kæmper mere for deres penge.

Nye forlystelser giver rekordmange stillinger i Legoland

1600 sæsonmedarbejdere. Så mange skal der bruges i Legoland, når parken slår dørene op til en ny sæson den 28. marts. Og det er rekordhøjt. Årsagen er, at der vil være et helt nyt område for gæsterne at udforske, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne