Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
En analyse fra HORESTA, viser, at manglen på kokke er alarmerende.
49,2 pct. af virksomhederne under HORESTA svarer i en rundspørge, at det er blevet "vanskeligere" eller "meget vanskeligere" at rekruttere kokke og andet køkkenpersonale det seneste år. Tilsvarende er tallet 41,5 pct. for tjenere og serveringspersonale.
Hotel- og restauranterhvervet er en af de brancher, der er hårdest ramt af mangel på arbejdskraft, hvor det af STAR's (Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering) årlige analyse over rekrutteringssituationen fremgår, at kokke ligger nummer seks og tjenere nummer ti på listen over fag med størst mangel på arbejdskraft.
Rapporten fra STAR fra foråret 2018 viser, at manglen på arbejdskraft er stigende, hvor der i foråret 2018 var ca. 16.800 forgæves rekrutteringer, hvilket er 9 pct. over niveauet i foråret 2017.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Foodora tester levering med drone i Sverige
15-03-2024
-
Tivoli slog atter egen omsætningsrekord i 2023
15-03-2024
-
Hilton køber lille boutiquehotelkæde for milliardsum
15-03-2024
-
Zleep Hotels skal have endnu et europæisk hotel
17-03-2024
-
Restaurant Bouillon finder ny direktør
15-03-2024
-
Ny kæmpe forlystelse i Tivoli
15-03-2024
-
Ny campingform udfordrer klassisk campingkultur
17-03-2024