En analyse fra HORESTA, viser, at manglen på kokke er alarmerende.

49,2 pct. af virksomhederne under HORESTA svarer i en rundspørge, at det er blevet "vanskeligere" eller "meget vanskeligere" at rekruttere kokke og andet køkkenpersonale det seneste år. Tilsvarende er tallet 41,5 pct. for tjenere og serveringspersonale.

Hotel- og restauranterhvervet er en af de brancher, der er hårdest ramt af mangel på arbejdskraft, hvor det af STAR's (Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering) årlige analyse over rekrutteringssituationen fremgår, at kokke ligger nummer seks og tjenere nummer ti på listen over fag med størst mangel på arbejdskraft.

Rapporten fra STAR fra foråret 2018 viser, at manglen på arbejdskraft er stigende, hvor der i foråret 2018 var ca. 16.800 forgæves rekrutteringer, hvilket er 9 pct. over niveauet i foråret 2017.

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Video: Hvordan får vi kvinderne til at blive kokke?

Kvinderne styrer uden om kokkefaget på trods af, at det er en karrierevej med et hav af muligheder i et stærkt væksterhverv. På Folkemødet havde HORESTA inviteret en række af landets dygtigste kvindelige kokke til debat for at får deres bud på, hvordan man får flere kvinder til at vælge restaurantbranchen.

Analyse: Dansk turisme topper 100 mia. kr.

VisitDenmark har fremlagt en række nøgletal for dansk turisme, og de viser blandt andet, at dansk turisme omsætter for mere end 108 mia. kr. Samtidig står erhvervet for 3,7 pct. af den samlede danske eksport.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne