En analyse fra HORESTA, viser, at manglen på kokke er alarmerende.

49,2 pct. af virksomhederne under HORESTA svarer i en rundspørge, at det er blevet "vanskeligere" eller "meget vanskeligere" at rekruttere kokke og andet køkkenpersonale det seneste år. Tilsvarende er tallet 41,5 pct. for tjenere og serveringspersonale.

Hotel- og restauranterhvervet er en af de brancher, der er hårdest ramt af mangel på arbejdskraft, hvor det af STAR's (Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering) årlige analyse over rekrutteringssituationen fremgår, at kokke ligger nummer seks og tjenere nummer ti på listen over fag med størst mangel på arbejdskraft.

Rapporten fra STAR fra foråret 2018 viser, at manglen på arbejdskraft er stigende, hvor der i foråret 2018 var ca. 16.800 forgæves rekrutteringer, hvilket er 9 pct. over niveauet i foråret 2017.

Restaurantbeskæftigelsen runder 100.000

Da beskæftigelsen var på sit højeste før krisen var knap 70.000 personer beskæftiget i restaurantbranchen. I dag er tallet vokset til 100.000. Det svarer til en vækst på næsten 45 pct., viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik. I samme periode er den generelle danske beskæftigelse steget med blot 0,7 pct.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne