En analyse fra HORESTA, viser, at manglen på kokke er alarmerende.

49,2 pct. af virksomhederne under HORESTA svarer i en rundspørge, at det er blevet "vanskeligere" eller "meget vanskeligere" at rekruttere kokke og andet køkkenpersonale det seneste år. Tilsvarende er tallet 41,5 pct. for tjenere og serveringspersonale.

Hotel- og restauranterhvervet er en af de brancher, der er hårdest ramt af mangel på arbejdskraft, hvor det af STAR's (Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering) årlige analyse over rekrutteringssituationen fremgår, at kokke ligger nummer seks og tjenere nummer ti på listen over fag med størst mangel på arbejdskraft.

Rapporten fra STAR fra foråret 2018 viser, at manglen på arbejdskraft er stigende, hvor der i foråret 2018 var ca. 16.800 forgæves rekrutteringer, hvilket er 9 pct. over niveauet i foråret 2017.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stort 'Community Pavilion' med spændene nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne