Det er altid trist at miste en dygtig medarbejder, men det er endnu mere trist, når man ved, at erstatningen sandsynligvis skal findes på et marked, hvor manglen på arbejdskraft er blandt landets højeste.

En analyse fra HORESTA med svar fra 213 medlemmer viser, at mange virksomheder i hotel- og restaurationsbranchen oplever, at rekrutteringen af medarbejdere er blevet vanskeligere det seneste år.

"Desværre forventer vi, at det her bliver et større og større problem. De seneste tre år har vi kunne se, at det bliver stadig sværere at skaffe arbejdskraft," siger Katia K. Østergaard, adm. direktør i HORESTA.

Danmarks største vækstskaber målt i procent er hotel- og restaurationsbranchen, hvor der de senere år er skabt flere end 27.000 nye arbejdspladser, men det kan muligvis snart se væsentligt anderledes ud, mener Katia K. Østergaard.

Hoteller skriger efter ansatte: ”Vi skal bruge mange flere”

Københavns hotelbranche har trykket speederen i bund, og der bliver bygget som aldrig før. I løbet af de næste tre år står byen til at få yderligere 7.700 hotelværelser, hvilket er en forøgelse på over 40 procent fra 2018, skriver Berlingske.

Restauranter i Aabenraa genkender taxaproblemer

Per Dupont er restauratør på Restaurant Knapp, der ligger i smukke omgivelser på landet godt fem kilometer fra Aabenraa, og han kan godt nikke genkendende til en undersøgelse, som HORESTA har lavet om taxasituationen i landdistrikterne, skriver Jydske Vestkysten.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne