Det er altid trist at miste en dygtig medarbejder, men det er endnu mere trist, når man ved, at erstatningen sandsynligvis skal findes på et marked, hvor manglen på arbejdskraft er blandt landets højeste.

En analyse fra HORESTA med svar fra 213 medlemmer viser, at mange virksomheder i hotel- og restaurationsbranchen oplever, at rekrutteringen af medarbejdere er blevet vanskeligere det seneste år.

"Desværre forventer vi, at det her bliver et større og større problem. De seneste tre år har vi kunne se, at det bliver stadig sværere at skaffe arbejdskraft," siger Katia K. Østergaard, adm. direktør i HORESTA.

Danmarks største vækstskaber målt i procent er hotel- og restaurationsbranchen, hvor der de senere år er skabt flere end 27.000 nye arbejdspladser, men det kan muligvis snart se væsentligt anderledes ud, mener Katia K. Østergaard.

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Video: Hvordan får vi kvinderne til at blive kokke?

Kvinderne styrer uden om kokkefaget på trods af, at det er en karrierevej med et hav af muligheder i et stærkt væksterhverv. På Folkemødet havde HORESTA inviteret en række af landets dygtigste kvindelige kokke til debat for at får deres bud på, hvordan man får flere kvinder til at vælge restaurantbranchen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne