Det er altid trist at miste en dygtig medarbejder, men det er endnu mere trist, når man ved, at erstatningen sandsynligvis skal findes på et marked, hvor manglen på arbejdskraft er blandt landets højeste.

En analyse fra HORESTA med svar fra 213 medlemmer viser, at mange virksomheder i hotel- og restaurationsbranchen oplever, at rekrutteringen af medarbejdere er blevet vanskeligere det seneste år.

"Desværre forventer vi, at det her bliver et større og større problem. De seneste tre år har vi kunne se, at det bliver stadig sværere at skaffe arbejdskraft," siger Katia K. Østergaard, adm. direktør i HORESTA.

Danmarks største vækstskaber målt i procent er hotel- og restaurationsbranchen, hvor der de senere år er skabt flere end 27.000 nye arbejdspladser, men det kan muligvis snart se væsentligt anderledes ud, mener Katia K. Østergaard.

Kroer uden overnatning halter: - Mere stabilt når man har værelser

Har kroen ikke overnatningsmuligheder, er der større sandsynlighed for, at den har det svært. Tal fra Horesta viser, at gæster i dag søger efter kroer med værelser, når de begiver sig ud i det danske landsskab. Cheføkonom fra Horesta, Jonas Kjær, er overbevist om, at kroer uden værelser kæmper mere for deres penge.

Nye forlystelser giver rekordmange stillinger i Legoland

1600 sæsonmedarbejdere. Så mange skal der bruges i Legoland, når parken slår dørene op til en ny sæson den 28. marts. Og det er rekordhøjt. Årsagen er, at der vil være et helt nyt område for gæsterne at udforske, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne