Det er altid trist at miste en dygtig medarbejder, men det er endnu mere trist, når man ved, at erstatningen sandsynligvis skal findes på et marked, hvor manglen på arbejdskraft er blandt landets højeste.

En analyse fra HORESTA med svar fra 213 medlemmer viser, at mange virksomheder i hotel- og restaurationsbranchen oplever, at rekrutteringen af medarbejdere er blevet vanskeligere det seneste år.

"Desværre forventer vi, at det her bliver et større og større problem. De seneste tre år har vi kunne se, at det bliver stadig sværere at skaffe arbejdskraft," siger Katia K. Østergaard, adm. direktør i HORESTA.

Danmarks største vækstskaber målt i procent er hotel- og restaurationsbranchen, hvor der de senere år er skabt flere end 27.000 nye arbejdspladser, men det kan muligvis snart se væsentligt anderledes ud, mener Katia K. Østergaard.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Fleksjobbere uddannes til turisme-erhvervet

Turismebranchen her i kommunen har et kæmpestort problem: Hvordan sikrer man tilstrækkelig arbejdskraft til, at væksten i erhvervet kan fortsætte? Et nyt pilotprojekt viser, at i alt fald en del af behovet kan dækkes af mennesker, der ellers befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet. Siden januar 2018 har 29 udsatte ledige været tilknyttet et forløb på Huset Venture, der skal ruste dem til at job i turismeerhvervet, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Stor interesse for hotelarbejde på Lolland

Personalet på måtte finde flere stole frem, da der tirsdag formiddag var informationsmøde på Bandholm Hotel for personer, som ønsker arbejde på det lollandske luksushotel. Det skriver Folketidende.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne