Indvandrere fra ikke-vestlige lande brager ind på arbejdsmarkedet, og erhvervsfrekvensen for ikke-vestlige indvandrere er den højeste i ti år.

Den anden gode nyhed er, at erhvervsfrekvensen også er stigende for efterkommere af ikke-vestlige indvandrere, og som om det ikke er nok, så er der flere danskere i arbejde i dag, på trods af at antallet af danskere mellem 16 og 64 år er faldet markant siden 2013.

Siden 2013 har dansk økonomi oplevet en pæn jobfremgang, og omregnet til fuldtidsbeskæftigede er lønmodtagerbeskæftigelsen for personer mellem 16 og 64 år med bopæl i Danmark vokset med 110.600 fuldtidsbeskæftigede fra august 2013 til august 2018.

Næsten 33 pct. af den fremgang skyldes en stigning i antallet af beskæftigede indvandrere fra ikke-vestlige lande.

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Video: Hvordan får vi kvinderne til at blive kokke?

Kvinderne styrer uden om kokkefaget på trods af, at det er en karrierevej med et hav af muligheder i et stærkt væksterhverv. På Folkemødet havde HORESTA inviteret en række af landets dygtigste kvindelige kokke til debat for at får deres bud på, hvordan man får flere kvinder til at vælge restaurantbranchen.

HORESTA: Lovbrud skyldes ofte uvidenhed

Siden uge 27 har LO’s Jobpatruljen endnu engang været på tur i sommerlandet for at afdække forholdene for de unge på arbejdsmarkedet, og der fortsat er store udfordringer på området.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne