Vækst kræver flere hænder, men de rigtige medarbejdere hænger ikke på træerne. Hos cafékæden Wulff & Konstali Aps betød åbning af to nye caféer i København i 2016, at mange nye medarbejdere skulle ansættes. Antallet af medarbejdere steg derfor med 40 pct., og at skulle finde alle de ansatte var ingen let sag.

"Hver gang, vi åbner et nyt sted, ansætter vi 20 til 30 personer," siger Poul Wulff, direktør hos Wulff & Konstali Aps, og fortæller, at det især var, da nye kokke skulle ansættes, at de oplevede, det var svært at finde de rigtige medarbejdere.

"Til køkkenet er det super svært at finde dansk arbejdskraft. Restaurationsbranchen vækster så meget i København, at der ikke er nogle tilbage. Markedet er jo fuldstændig støvsuget," siger han.

Det er dog ikke kun negativt, at man kan være tvunget til at tænke ud af boksen, når man skal ansætte. Hos Wulff & Konstali Aps valgte man at ansætte medarbejdere fra hele verden, og ifølge direktøren giver det en helt anden stemning på arbejdspladsen.

Nyt udspil skal sikre kvalificeret arbejdskraft

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har fremlagt et nyt udspil, som skal vise flere ledige vejen til arbejdsmarkedet til glæde for dem selv og ikke mindst de virksomheder, som mangler medarbejdere.

Video: Hvordan får vi kvinderne til at blive kokke?

Kvinderne styrer uden om kokkefaget på trods af, at det er en karrierevej med et hav af muligheder i et stærkt væksterhverv. På Folkemødet havde HORESTA inviteret en række af landets dygtigste kvindelige kokke til debat for at får deres bud på, hvordan man får flere kvinder til at vælge restaurantbranchen.

Aarhus’ bedste spisesteder skal kåres

Mediet i Smag Aarhus har igen sat sig for at finde de bedste spisesteder og smagsoplevelser i byen. Der vil blive kåret vindere af Smagprisen 2018 i hele syv kategorier.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne