Synet af grimme airconditionkasser, der sidder klistret fast på bygningerne for at køle beboerne ned er et velkendt syn over hele verden.

I København er kasserne ikke til at få øje på, men det betyder ikke, at alle bygninger er stegende varme om sommeren. Et stigende antal bygninger benytter nemlig fjernkøling - og det kommer blandt andet beboerne i nu 4.000 hotelværelser til gode.

”Hver dag pumper vi koldt vand fra Københavns Havn ind i HOFORs to store kølecentraler. Vi bruger kulden fra havvandet til at køle nogle store rør med vand i, som så sendes ud som køling til store offentlige- eller erhvervsbygninger, og flere af byens hoteller. Havvandet sendes selvfølgeligt ud i havnen igen”, fortæller chef for Fjernkøling i HOFOR, Flemming Birck Pedersen.

Har du fået læst?

Trend: Bo på kapselhotel i 9 timer

Kapselhotellet Ninehour tilbyder deres gæster ni timers indkvartering i et minimalt, sci-fi futuristisk miljø. Hotellets koncept, som navnet referer til er, at gæsterne skal bruge så lidt tid som muligt under deres tag og derfor også kun bruge én time på at gøre sig klar til at gå i seng, syv timer på at sove og en time til at gøre sig klar om morgenen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne