Frugt og grøntsager, der ikke helt passer ind i normen for, hvordan de skal se ud, når de ligger i supermarkedets hylder stryger hurtigt på møddingen. Ifølge en ny rapport fra en gruppe forskere på universitetet i Edinburgh smides der Europa hvert år 50 millioner ton fødevarer ud på grund af udseende.

Det skriver BBC med henvisning til Journal of Cleaner Production, hvor studiet er blevet bragt.

Som årsag til det store fødevarespild hedder det i rapporten, at krav fra myndigheder og supermarkeder og klare forventninger fra forbrugerne om udseende er de største faktorer.

Har du fået læst?

Trend: Sådan ser fremtiden ud for råvarer i storbyen

Værdien er dobbelt. Man får helt friske råvarer produceret lokalt, så mindskes transporten, og det er endvidere også muligt at få lokale råvarer og diverse microgreens, der normalt ikke dyrkes i området.

Aarhus Airport præsenterer ny lufthavn

Designmøblerede loungeområder, storskærme og et nyt gastronomisk koncept er i løbet af de seneste måneder flyttet ind i Aarhus Airport, hvor sommerens gæster således har kunnet opleve en helt ny version af lufthavnen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne