Regeringen vil øremærke 40 millioner kroner over fire år til at løfte dansk gastronomi. Det er en del af regeringens finanslovsudspil, som bliver fremlagt torsdag.

Nyheden er blevet taget godt imod ved GastroNorth, som er et samarbejde mellem ti gourmetrestauranter i Nordjylland. Samarbejdet er blevet indgået med en klar ambition om at få Michelinstjerner til Nordjylland.

Redaktøren for Den Danske Spiseguide, Bent Christensen, tror på, at Nordjylland har potentiale for at få en eller flere stjerner.

”Nordjylland har nogle af landets bedste råvarer tilgængelige – blandt andet fisk, skaldyr, vildt og bær. Der er kreativitet i køkkenet hos de bedste restauranter, der er faglig dygtighed – og så er der ambitioner og konkurrenceforhold”, siger Bent Christensen.

Se indslaget fra TV2 Nord her.

Paul Bocuses restaurant mister Michelin-stjerne

Den franske restaurant L'Auberge du Pont de Collonges, der også er kendt under navnet Bocuse efter den afdøde kok Paul Bocuse, mister en af sine tre Michelin-stjerner. Det oplyser Michelin-guiden ifølge franske nyhedsbureau AFP.

Nytårshilsen: ”2019 handlede om klimaansvar – 2020 handler om klimahandling”

2019 vil stå tydeligt i historien som et ’klimaår’, hvor der kom et globalt fokus på, hvordan vi forbruger klodens ressourcer. Der er ingen tvivl om, at vi alle har et ansvar for konstant at tænke, hvordan vi kan leve og drive virksomheder på nye og mere bæredygtige måder. Nu går vi ind i 2020, som bliver et år for klimahandling, skriver HORESTAs formand, Jens Zimmer Christensen, i sin nytårshilsen.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne