Når Danmark 30. og 31. august er værter for fødevaretopmødet World Food Summit, skal der skabes verdensomspændende løsninger på de globale fødevareudfordringer. Og her har Danmark som absolut foregangsland mulighed for at bygge bro til nye løsninger, skriver Jakob Ellemann-Jensen (V) på Altinget.

”Det internationale fødevaretopmøde World Food Summit skal påvirke dagsordenen i forhold til de store problemer på fødevareområdet, som verden står overfor. Vores mål er at mobilisere lande, virksomheder og organisationer i hele verden”, skriver han, og fortsætter:

”Topmødet tager blandt andet fat på konsekvenserne af urbanisering, som udfordrer verdens fødevaresystemer. Det påvirker den enkeltes forhold til mad i den bredeste forstand, herunder viden om, hvor maden kommer fra, og hvordan den produceres.”

I hans indlæg giver han også sit syn på gastronomien, fødevaresikkerhed, madspild og meget mere. Læs det hele her.

Se deltagere og dommere til 12. udgave af Sol over Gudhjem

Deltagere og dommere til Danmarks største kokkekonkurrence Sol over Gudhjem er nu på plads. Sidste års vinder, svenske Gabriel Hedlund, skal i gastronomisk infight med kokkene Mette Dahlgaard (Nimb Gemyse), Mathias Sejer Sørensen (Grønbechs Hotel) og Jonathan K. Berntsen (Clou) til Sol over Gudhjem den 20. juni 2020 på den idylliske havnefront i Gudhjem, Bornholm.

Tænketank til minister: Sådan forebygger vi madspild

Alt for meget mad havner i skraldespanden fremfor på tallerkenerne, og derfor er Tænketank om Forebyggelse af Madspild og Fødevaretab nedsat. Her har HORESTA været med i arbejdet, og det er nu resulteret i 10 anbefalinger til fødevareminister Mogens Jensen (S). Herfra vil han beslutte, hvilke af anbefalingerne, der skal føres ud i livet.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne