Madspildsagendaen er lokal, som den er global, og i en ny analyse fra Boston Consulting Group konkluderes det, at der årligt ryger 1,6 milliarder ton mad ud til en samlet værdi af 1.200 mia. dollars.

Fem konkrete indsatsområder kan ifølge BCG halvere mængden af madspild inden 2030 og spare samfundet for 700 mia. dollars i tabt værdi. De fem indsatsområder kan samtidig skabe en milliardforretning for store danske virksomheder som Danfoss, DSV, Arla, Coop og Maersk, hedder det videre.

Rapporten, der er blevet til i samarbejde med State of Green og Food Nation, anslår for eksempel, at digital optimering af værdikæderne vil reducere fødevaretabet og madspild med omkring 120 millioner ton – det svarer til et forretningspotentiale på 150 mia. dollars (ca. 900 mia. kr.). Konsekvent indførelse af kølesystemer i opbevaring og transport vil kunne reducere tabet med yderligere 270 millioner ton – eller 180 mia. dollars.

Har du fået læst?

Analyse: Det vælger danskerne hotel efter

YouGov har undersøgt danskernes holdning til de største hotelkæder og feriecentre i Danmark, og spurgt dem, hvilke kriterier, der er vigtigst, når de booker et ophold.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne