Siden Musikkens Hus åbnede i 2014 har kulturinstitutionen selv drevet restauranten Musikkens Spisehus. Det er i forhold til konkurrencelovgivningen ikke tilladt, fordi Musikkens Hus er en offentligt støttet institution. Derfor blev jagten sat ind på en forpagter.

Ved en udbudsrunde har blot ni personer bedt om at få udbudsmaterialet udleveret, men ingen af dem har valgt at byde.

I HORESTA erkender man, at det er en vanskelig opgave at drive restaurant i en kulturinstitution, fordi husets hovedformål er at tilbyde nordjyske borgere kulturelle oplevelser fremfor at drive forretning. Men HORESTA peger på, at det kan lade sig gøre andre steder i landet.

”Jeg synes, at man bør skele til kontrakterne i andre danske kulturhuse og så rette det nuværende udbudsmateriale ind efter det. Man forsøger at binde en ny forpagter på hænder og fødder. Der er simpelthen for lidt spillerum for en ny restauratør i det udbud, siger Lars Mouritzen, som er formand for HORESTA i Nordjylland.

Konkurslukket københavnsk hotel skal genopstå

Bygningen til det tidligere Hotel Rossini i Valby har fået ny ejer, der renoverer for millioner, inden der kommer ny kendt operatør, skriver Standby.dk. Hotellet udvides med cirka 20 nye værelser.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne