Flere og flere danske konferencecentre og hoteller får miljømærker, og nu mener HORESTA, at det også kan betale sig at gå den grønne vej. I dag handler bæredygtig drift nemlig ikke kun om at tiltrække kunder, men også om at undgå at miste dem. I statens nye konferenceaftale var Green Key blandt de ønsker, som gav point, skriver Forum for Bæredygtige Indkøb.

Selvom det går langsomt, så får flere og flere danske hoteller og konferencecentre enten den nordiske miljømærke Svanemærket, det europæiske miljømærke EU-blomsten eller Green Key, som findes i over 55 lande. Det kan betale sig, mener brancheorganisationen HORESTA, for i 2018 gælder miljømærker nu for 28 % af de danske hoteller, hvoraf hovedparten ligger i hovedstadsområdet eller større byer.

”Flere og flere virksomheder har en CSR-politik, hvor de stiller krav til deres leverandører. Det gælder også for hoteller og konferencer. Mange virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder prioriterer miljøet højt, når de vælger et sted at overnatte eller et konference-, kursus- eller mødested. Her kan de bruge en miljømærket leverandør til at sende et synligt signal til deltagerne om, at de tager et miljøansvar. På den måde repræsenterer de et volumen, som er med til at drive udviklingen i branchen i en mere bæredygtig retning”, siger Mikal Holt Jensen, miljøchef i HORESTA og sekretariatsleder for Green Key.

Læs hele historien her.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Nyt mærke: Skal I certificere jeres bæredygtige restaurant?

Bæredygtighed er på alles læber, men for forbrugerne er det svært at finde ud af, hvilke virksomheder hvor det bliver ved snakken. Derfor har HORESTA taget initiativ til ordningen Green Restaurant, som er en certificering af bæredygtige restauranter.

Dansk hotelkæde vinker farvel til plastik

Bæredygtige bygningsprocesser-, materialer- og leverandører, grønne tage og bionedbrydelige produkter er blandt de grønne tiltag den danske hotelkæde, Zleep Hotels, har indført de seneste år til stor begejstring for såvel gæster som samarbejdspartnere. Nu er hotelkæden atter på banen med en miljøvenlig forbedring.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne