Sommeren er så småt på vej og dermed er det tid til at planlægge sommerferien både for elever og alle andre medarbejdere.

Medarbejdere har ret til at holde tre ugers ferie i træk i perioden maj til september. Denne periode kaldes hovedferieperioden. Hvis medarbejderen og arbejdsgiveren ikke kan blive enige om, hvornår ferien skal afholdes, kan arbejdsgiveren placere ferien.

Hvis arbejdsgiveren vil placere hovedferie, uden at medarbejderen er enig, skal dette varsles med tre måneder før ferien kan påbegyndes. Det er derfor en god ide allerede nu at få klarlagt om feriekabalen kan gå op.

De resterende to ugers ferie skal varsles med én måned.

Der gælder særlige regler for elever, og I kan læse mere om dem i vores notat til højre i den blå boks. Her finder du også et generelt notat om feriereglerne.

Medlemsvirksomheder, der har spørgsmål til planlægningen af ferie, kan kontakte HORESTA’s juridiske callcenter på 3524 8040 eller callcenter@horesta.dk.

Har allerede fået rekordmange sommerbookinger

Der er en travl sommer i sigte hos Scandlines, der allerede har modtaget væsentligt flere forhåndsbookinger til færgeafgange i skolernes sommerferie, end tilfældet var i 2023.

Log ind