I en ny medlemsundersøgelse svarer 81 procent af vores medlemmer, at de har svært ved at skaffe en taxa til deres gæster. Problemet er størst efter klokken 18 og i weekenderne. Den tendens vækker bekymring, siger viceadm. Direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind.

”Det betyder, at vores medlemmer, restauranter og hoteller ikke har mulighed for at sende deres gæster hjem, når de har spist på deres steder. Men samtidig også, at færre mennesker har mulighed for at komme til vores byer. Det er et alvorligt problem.”

For at komme problemet til livs, har vi i HORESTA derfor lanceret et landdistrikt, hvor vi sætter fokus på, at turisme skaber liv i landdistrikterne. Her vi en række forskellige politiske forslag, der kan styrke erhvervet, landdistrikterne og sammenhængskraften mellem land og by – blandt andet ved at gøre taxalovgivningen mere fleksibel.

Du kan læse hele vores udspil her: Turisme skaber liv i landdistrikterne

I HORESTA fortsætter vi med at lægge pres på at få ændret taxalovgivningen, så det bliver muligt for gæster  i hele landet at komme hjem efter at have været på hotel eller restaurant, tilføjer Jeppe Herskind-Møller.

”Vi håber jo på, at man kan kigge på lovgivningen endnu en gang for at se på, hvordan man kan få flere muligheder for at få transport i provinsen, og det gør vi jo, fordi det handler om vores medlemmers omsætning,” siger Jeppe Herskind-Møller.

Log ind