Fødevarestyrelsen sætter fra marts til juni fokus på, hvordan mangelfuld eller forkert håndtering af fødevarekontaktmaterialer i fødevarevirksomheder kan føre til øget afsmitning af uønskede stoffer til mad og drikke.

Her vil kontrollen tjekke, om virksomheden anvender et materiale, der ikke er bestemt til kontakt med fødevarer, eller hvis virksomheden anvender det forkert. Virksomheden skal sikre, at medarbejderne ved, hvordan materialet for eksempel udstyr og emballage bruges korrekt.    

Fødevarevirksomheder skal derfor have nødvendige anvendelsesanvisninger for FKM tilgængelige for medarbejdere og kontrol. Det kan være i form af mærkning, brugsanvisning eller anden dokumentation.

Fødevarestyrelsen vil også vejlede om korrekt anvendelse af FKM herunder om genbrug af emballager.

FKM er kun undersøgt til de anvendelser, som de er bestemt til. Det vil sige, at vi ikke kender risikoen ved andre anvendelser af materialet. Men vi ved, at eksempelvis høj temperatur kan øge afsmitningen af uønsket kemi fra materialet til fødevaren.

Læs mere om kontrolkampagner planlagt i 2024 her

Danske restauranter går skaldyrs-bonanza

Den 17. maj slår en række af landets restauranter for første gang dørene op til Seafood. Over 50 aktører fra restaurationsbranchen landet over inviterer til en hyldest af det danske hav og dets imponerende udvalg af frisk fisk og skaldyr

Log ind