Natten mellem den 28. og 29. oktober overgår vi fra sommertid til vintertid. Det betyder, at alle medarbejdere, der er på natarbejde på dette tidspunkt, får forlænget deres vagt med en time.

Som virksomhed skal man være opmærksom på overgangen til vintertid, når man registrerer løn, så medarbejderne ikke bliver snydt for betalingen for den ekstra time. Medarbejdere, der er på arbejde natten mellem den 28. og 29. oktober, har nemlig krav på løn for den time, som de arbejder ekstra denne nat.

Men for medarbejdere på hovedoverenskomsten mellem HORESTA Arbejdsgiver og 3F Privat Service, Hotel og Restauration, er aflønningen lidt speciel. Den ekstra time skal nemlig lægges oveni de timer, som medarbejderen er garanteret i turnusperioden. Men der skal ikke betales overarbejde for den ekstra times arbejde – kun den sædvanlige løn for arbejde på dette tidspunkt.

Til gengæld skal medarbejderne stadig have løn for sine garanterede timer, når vi til foråret går fra vintertid til sommertid, selvom de her arbejder en time mindre.

Hvis ovenstående giver anledning til spørgsmål, kan HORESTA-medlemmer kontakte HORESTAs juridiske callcenter på callcenter@horesta.dk eller 35 24 80 40.

Er du ikke medlem af HORESTA endnu, kan du læse mere om de mange medlemsfordele her.

Læs mere om medlemsfordele i HORESTA

Log ind