Mange medarbejdere gør sig tanker om, hvad de ønsker at få i løn. HORESTA oplever dog ofte, at medlemmernes ansatte ikke har det fulde overblik over, hvordan en overenskomstløn er skruet sammen, og derfor har vi udviklet et nyt værktøj til arbejdsgiverne.

Med dette Excelark ved hånden kan du vise virksomhedens medarbejdere, hvordan særligt løntillæg, arbejdsgiverbetalt pension, feriepenge og sundhedsforsikring kommer oveni timelønnen, som medarbejderne ofte har deres fokus på.

Med HORESTA-værktøjet kan du desuden vise, hvordan antal arbejdstimer, personligt tillæg, medarbejderens anciennitet og fast forskudttidstillæg, samt hvorvidt medarbejderen er faglært, påvirker personens samlede løn.

Peder J. Madsen, direktør på Hotel Koldingfjord, har haft lejlighed til at teste HORESTAs værktøj, og han er meget begejstret.

”Det her redskab kan jeg og mine mellemledere bruge til lønsnakken med medarbejderne. Vi kan let og overskueligt give indblik i, hvad eventuelle justeringer i sidste ende vil betyde for deres samlede aflønning. Og man behøver bestemt ikke at være en Excel-haj for at få et stort udbytte af dette redskab,” fortæller han.

Birgitte Risager, jurist i HORESTA, tilføjer:

”Vores ambition har været at skabe et brugervenligt redskab, som vores overenskomstdækkede medlemmer kan bruge, når de skal forklare medarbejderne, hvad de forskellige løndele består i,” fortæller hun.

Skemaet er vejledende og ikke udtømmende. Som medlem af HORESTA er man altid velkommen til at søge rådgivning vedrørende overenskomsten og lønforhandlinger med medarbejderne.

Birgitte M. Riisager
Advokatfuldmægtig
Birgitte Moustgaard Riisager

Log ind