HORESTA glæder sig over, at transportminister Thomas Danielsen nu er klar til at finde en løsning på de aktuelle problemer med kørselstjenester uden for de store byer.

Siden taxi-lovgivningen blev liberaliseret er taxibetjeningen i store dele af landet blevet kraftigt forringet. Det er ganske enkelt mere attraktivt for vognmænd og chauffører at køre ind til de større byer, når efterspørgslen er stor.

Konsekvensen af dette har været stor for hoteller, kroer, restauranter samt møde- og konferencecentre. Særligt i landdistrikterne. Men det har også ramt nattelivet i de større byer, fordi nogle af deres gæster har svært ved at skaffe transport.

Thomas Danielsens åbning blev leveret som svar på et spørgsmål fra Liberal Alliances Jens Meilvang. I svaret erklærede Venstre-ministeren sig parat til at åbne døren på klem for f.eks. den private kørselstjeneste Uber.

”For os handler det ikke så meget om, hvorvidt det er Uber eller andre, der skal bidrage til at løse udfordringerne. Der skal bare findes en løsning de steder, hvor den nugældende taxilov spænder ben for lette alternative løsninger”, siger Jeppe Møller-Herskind, der er kommerciel direktør i HORESTA.

Han bruger de to nybagte danske kokke-verdensmestre, Brian Mark Hansen og Elisabeth Madsen, som eksempel.

De arbejder henholdsvis på Søllerød Kro og Svinkløv Badehotel. Virksomheder, der begge ligger et godt stykke fra storbyerne.

”Når nu gastronomi-turisten gerne vil besøge deres respektive madsteder og få den totale nydelse, så er det ikke sikkert, at vedkommende får lov at komme hjem til sit hotel i hhv. København eller Aalborg, fordi der er ingen taxaer at få. Det er katastrofalt”, siger Jeppe Møller-Herskind, og understreger, at mange andre virksomheder mister omsætning på grund af de nuværende regler.

HORESTA opfordrer Folketinget til at genoptage spørgsmålet om, hvilke alternative kørselstjenester, der kan åbnes op for. Således kan vi i dag konstatere, at særligt yderdistrikterne bliver stadigt hårdere ramt på dette punkt.

”Dette rammer ikke bare vores restauranter og forlystelser, men også de danskere, turister og erhvervsturister, som søger gode gastronomiske oplevelser også udenfor de større danske byer”, siger Jeppe Møller-Herskind.

 

 

Log ind