Omsætningen i restauranterhvervet lå sidste år et godt stykke over niveauet i 2019 – det sidste normale år inden coronakrisen.
Det viser en opgørelse, som HORESTA har lavet på baggrund af tal fra Danmarks Statistik. Selv når man korrigerer for inflation, var omsætningen i langt de fleste måneder i 2022 højere end i 2019.
Den bedste måned på året var april, hvor omsætningen minus inflation lå 12 procent over 2019. Den værste var november, hvor omsætningen fratrukket inflation faldt til – 4 procent.
Artiklen fortsætter under grafen
HORESTAs cheføkonom, Jonas Kjær, fremlagde de nye tal på HORESTAs Restaurant Kick Off i sidste uge.
”Når det gælder toplinjen, så var 2022 et fantastisk år for branchen. Men det er klart, at de voldsomt stigende omkostninger ramte bundlinjen hårdt. Dog ikke hårdere, end at mange kommer ud af 2022 med et plus”, siger Jonas Kjær.
I videoen herunder fortæller Jonas Kjær om nogle af de indsigter, han fremlagde.
HORESTA XKLUSIV - Medlemmer af HORESTA kan finde en fuld videooptagelse af vores Kick Off her. På denne side finder du også kortere videoer med oplægsholdere samt deres præsentationer.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Small Danish Hotels skifter navn i ny strategisk satsning
16-12-2025
-
12 hotelbyggerier på tegnebrættet i Indre By
16-12-2025
-
International arbejdskraft er blevet afgørende i København
16-12-2025
-
Madklubben skruer ned for ekspansionsplaner og op for fokus på kvalitet
16-12-2025
-
Pokémon Festival i København kan booste sommerturismen i 2026
16-12-2025
-
Dansk turisme er sårbar uden et kriseberedskab
16-12-2025
-
Danske medlemmer af Relais & Châteaux dropper ålen: Vil redde truet art
16-12-2025