TV2/News fortalte søndag aften, at manglende hænder fortsat er en stor udfordring i hotel- og restaurationsbranchen. 39 procent af alle rekrutteringsforsøg mislykkes, men i hovedstaden er andelen helt oppe på 53 procent.
På grund af den manglende arbejdskraft er flere restauranter nødt til for eksempel at begrænse åbningstiden eller tage imod færre gæster for at få vagtplanerne til at hænge sammen.
Kommerciel direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind, afviste, at man kan sætte direkte lighedstegn mellem den manglende arbejdskraft, og mangel på lyst til at arbejde i branchen.
”Forklaringen er først og fremmest, at vi i øjeblikket vækster så voldsomt, at vi simpelthen ikke kan følge med efterspørgslen”.
Hans opfordring til politikerne på Christiansborg lød:
”På den korte bane skal det være nemmere at rekruttere international arbejdskraft. På den lange bane kunne vi godt tænke os langt flere midler til erhvervsuddannelserne. Vi ser over de sidste fem år, at optaget på erhvervsuddannelserne er faldet med op til 50 procent. Det er en skræmmende udvikling, hvis vi skal fortsætte med at være gastronomisk supermagt”.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Nyborg Strand fordobler overskud og investerer massivt
08-05-2025
-
Brøndums Hotel i Skagen bliver premiumhotel
08-05-2025
-
Joe & The Juice er tilbage i plus
08-05-2025
-
Hotel Koldingfjord hædret som landets bedste venue for femte gang
08-05-2025
-
Greenpeace ændrer kampagne efter pres fra VisitDenmark
08-05-2025
-
Comwell sætter ny rekord og styrker resultatet i 2024
08-05-2025
-
Brancheprofil skal løfte Charlottehaven til næste niveau
08-05-2025
-
Portræt af en pioner: Peter Brinks forvandler hoteller og menneskeliv
08-05-2025