Efter seks års fravær er David Johansen tilbage i restaurantbranchen, nu som medejer, direktør og køkkenchef på restaurant Plates på Christianshavn. Plates åbner den 4. september og er allerede fuldt booket på åbningsdagen.

Plates har meldt sig ind i HORESTA for at gøre branchen mere konkurrencedygtig og giver sine medarbejdere gode arbejdsforhold for at skubbe på den udvikling, der kan få endnu flere unge mennesker til at forfølge en karriere i branchen.

Restauranten på Christianshavn laver comfort food på sæsonens råvarer, henter inspiration i hele verden og baserer retterne på et uhøjtideligt delekoncept. Ifølge David Johansen, som blandt andet både har været køkkenchef på Kokkeriet, souschef på Kong Hans og gastronomisk udviklingschef hos Løgismose, har de valgt dette koncept for at få danskerne til at spise mere sammen ved netop at dele maden, som er essensen af det uformelle måltid.

“Alle menuer og retter på Plates er udviklet med henblik på, at gæsterne skal dele maden. I Danmark skal vi være meget bedre til at spise sammen og nyde maden i en mere uformel atmosfære. Når man deler maden og spiser samme ret rundt om bordet, bliver det også nemmere at tale sammen om det, der er lige foran én. Det er sådan vi selv kan lige at spise,” siger han.

David Johansen har holdt en pause fra restaurantbranchen, men fortæller, at han savnede branchen, og da han fik mulighed for at komme med på Plates-holdet slog han til. Han blev med det samme forelsket i lokationen på Christianshavn og kendte tilmed restaurantens koncept, da han som konsulent har været med til at udvikle det.

“Lokationen og konceptet passer mig helt perfekt, for jeg har længe haft lyst til at komme lidt bredere ud end tidligere. Der er relativt få mennesker, som har mulighed for at spise på Michelin-restauranter, og med Plates kan vi dele glæden ved god mad med mange flere. Det ser jeg utroligt meget frem til,” siger David Johansen. 

 

Ny i HORESTA: En personlig og hjemlig oplevelse

Midt på Svendborg Havn, med udsigt over Tåsinge i det sydfynske øhav, ligger Hotel Ærø, hvor oplevelsen for gæsterne skal være i øjenhøjde og nærværende. Nu har de meldt sig ind i HORESTA.

Log ind