Virksomhederne i hotel- og restaurantbranchen er optagede af at skabe gode rammer for deres medarbejdere. Det ved de fleste, der arbejder i den, men branchen kæmper også med et billede udadtil, der kan efterlade et andet indtryk.

Det er ærgerligt, for resultaterne fra HORESTAs medarbejdertilfredshedsundersøgelse, Better Hospitality Workpace (BHW), som er særligt udviklet til hotel-, restaurant- og turistbranchen, viser faktisk, at medarbejdernes overordnede tilfredshed ligger over det generelle arbejdsmarked.  

Blandt andet svarer 75,9 procent af medarbejderne i branchen, at de føler sig motiverede og engagerede i deres arbejde. Det er omkring to procent flere end det generelle arbejdsmarked. Og i forhold til den overordnede tilfredshed med arbejdet ligger branchen på 79,7 procent. Til sammenligning ligger det tal for det generelle danske arbejdsmarked på 59,6 procent.

“Vi er meget glade for at se resultaterne af undersøgelsen. Det viser, at branchen har et stort fokus på arbejdsmiljøet og dermed også en vilje til at gøre en forskel. Når virksomheder bruger BHW som sammenligningsværktøj, er det også med til at drive arbejdet med at skabe et endnu bedre arbejdsmiljø, i en branche, der er dybt afhængig af, at have glade medarbejdere, som leverer en høj service,” siger Mette Falkenberg Rasmussen, der er direktør for politik og bæredygtighed i HORESTA.

I BHW-benchmarket svarer 73,8 procent af medarbejderne også, at de ville anbefale andre at søge en stilling på deres egen arbejdsplads.

“BHW er et rigtig godt værktøj for virksomheder, der vil have et detaljeret indblik i medarbejdernes tilfredshed og have muligheden for at sammenligne sig med andre virksomheder i samme branche. Det giver et godt overblik over, hvor tingene fungerer, og hvor man med fordel kan sætte ind for at forbedre arbejdsmiljøet. Dermed bliver det også nemmere at fastholde sine medarbejdere i et konkurrencefyldt marked”, fortæller Karin Bækby Petersen, der er chefkonsulent og ansvarlig for BHW i HORESTA.

Læs mere om BHW og hvordan I kommer i gang lige her.

Log ind