Selvom hotel- og restauranterhvervet har iværksat et hav af energibesparende initiativer, så kan virksomhederne godt mærke de store udgiftsstigninger lige nu. Det fortæller Kristian Nørgaard, politisk direktør i HORESTA til TV Syd.
”Situationen er bekymrende og vanskelig. Vi kommer ud af to år med corona, som heldigvis blev efterfulgt af en sommer, hvor der har været forrygende travlt, men nu får vi så denne her mavepuster. Det gør, at vi desværre også må se ind i konkurser, må vi sande,” siger Kristian Nørgaard.
Han understreger, at det er en anden krise end coronaen. Det handler om bundlinjen, for omsætningen er der heldigvis stadig for mange virksomheder.
”Folk går stadig ud og spiser, og der er stadig mange hotelovernatninger, men bundlinjen er presset. Man kan jo ikke blive ved med at drive en virksomhed, der ikke løber rundt. Derfor er der brug for politiske initiativer, der kan understøtte branchen, for de energi- og fødevareudgifter, som vi oplever lige nu, presser branchen rigtig meget,” siger Kristian Nørgaard.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
HORESTA-formand genvalgt for to år
07-06-2023
PRESSEKLIP
-
HORESTA og Radikale: Det er ikke en hovedstad værdig at begrænse udeservering
07-06-2023
-
HORESTA til debat: Selvfølgelig er vi interesserede i at få mere lokalt grønt og frugt ind
07-06-2023
-
Endnu et parti sår tvivl om forbud mod udeservering
07-06-2023
-
Fortsat en dårlig forretning at være verdens bedste restaurant
07-06-2023
-
Røde tal hos selskab bag restaurantkæde
07-06-2023
-
Køkkenchefs kogebog kåret som verdens bedste
07-06-2023