Selvom hotel- og restauranterhvervet har iværksat et hav af energibesparende initiativer, så kan virksomhederne godt mærke de store udgiftsstigninger lige nu. Det fortæller Kristian Nørgaard, politisk direktør i HORESTA til TV Syd.

”Situationen er bekymrende og vanskelig. Vi kommer ud af to år med corona, som heldigvis blev efterfulgt af en sommer, hvor der har været forrygende travlt, men nu får vi så denne her mavepuster. Det gør, at vi desværre også må se ind i konkurser, må vi sande,” siger Kristian Nørgaard.

Han understreger, at det er en anden krise end coronaen. Det handler om bundlinjen, for omsætningen er der heldigvis stadig for mange virksomheder.

”Folk går stadig ud og spiser, og der er stadig mange hotelovernatninger, men bundlinjen er presset. Man kan jo ikke blive ved med at drive en virksomhed, der ikke løber rundt. Derfor er der brug for politiske initiativer, der kan understøtte branchen, for de energi- og fødevareudgifter, som vi oplever lige nu, presser branchen rigtig meget,” siger Kristian Nørgaard.

Se hele indslaget her (efter 6:00 minutter).

Rekordstort solcelleanlæg på taget af Bella Center

Sjællands største tagintegrerede solcelleanlæg ser nu dagens lys på toppen af Bella Center i København. Når samtlige solceller er tilsluttet, har solcelleanlægget en kapacitet på 2,79 MW. Det betyder, at solcellerne kan producere grøn energi svarende til det årlige strømforbrug hos 537 husstande med to voksne og to børn.

Log ind