Staten og kommunerne har sat jagten ind efter 222 hoteller, som tilsammen skal stå for det offentliges overnatninger fra januar næste år.

Hvis man som virksomhed ønsker at komme i betragtning, skal man leve op til en række krav. Miljøcertificering er igen blandt kriterierne, og det glæder HORESTAs miljøchef, Mikal Holt Jensen, der samtidig er sekretariatschef i Green Key.

”Ved at have miljøcertificering som et kriterie i det her udbud, så er det offentlige med til at hjælpe den grønne omstilling på vej og anerkende de overnatningssteder, der allerede har gjort et stort arbejde,” fortæller Mikal Holt Jensen.

Overnatningsstederne bliver også belønnet med point i udbuddet, hvis de har økologisk forplejning, eller hvis gæsterne kan oplade deres elbil under besøget.

”Grøn turismeoplevelser er en dansk styrkeposition, og den skal vi bevare og udvikle. Det sender et stærkt signal fra det offentlige, når bæredygtighed prioriteres i dette udbud,” siger HORESTAs miljøchef, Mikal Holt Jensen.

Mikal.jpg
Miljøchef, Green Key
Mikal Holt Jensen

Hotellerne i Fredericia melder om gode overnatningstal

Hotel Fredericia og Trinity Hotel & Konference Center i Fredericia melder om en rekordsommer og ser ind i et fantastisk 2023. Det gælder også inden for erhvervsturisme, hvor begge peger på samarbejdet med Experience Fredericia, som en af årsagerne til succes, skriver Fredericiaavisen.dk.

Hotelkoncern mistede data i hackerangreb

Koncernen Intercontinental Hotels Group (IHG), der omfatter Holiday Inn og 17 andre varemærker, er blevet ofre for et cyberangreb, der betød, at kunderne i en periode ikke kunne hverken booke værelser eller foretage check-in via internettet, skriver Standby.dk.

Presset erhvervsliv kræver lavere moms og elafgift

Regeringen har ikke større støtteordninger på vej til erhvervslivet. Det fortæller erhvervsminister Simon Kollerup (S) til Berlingske, hvor han også lægger vægt på, at regeringen nødigt vil puste yderligere til inflationen.

Log ind