Staten og kommunerne har sat jagten ind efter 222 hoteller, som tilsammen skal stå for det offentliges overnatninger fra januar næste år.

Hvis man som virksomhed ønsker at komme i betragtning, skal man leve op til en række krav. Miljøcertificering er igen blandt kriterierne, og det glæder HORESTAs miljøchef, Mikal Holt Jensen, der samtidig er sekretariatschef i Green Key.

”Ved at have miljøcertificering som et kriterie i det her udbud, så er det offentlige med til at hjælpe den grønne omstilling på vej og anerkende de overnatningssteder, der allerede har gjort et stort arbejde,” fortæller Mikal Holt Jensen.

Overnatningsstederne bliver også belønnet med point i udbuddet, hvis de har økologisk forplejning, eller hvis gæsterne kan oplade deres elbil under besøget.

”Grøn turismeoplevelser er en dansk styrkeposition, og den skal vi bevare og udvikle. Det sender et stærkt signal fra det offentlige, når bæredygtighed prioriteres i dette udbud,” siger HORESTAs miljøchef, Mikal Holt Jensen.

Bühlmann lander atter et tocifret millionoverskud

Den danske hotelkoncern Bühlmann er kommet ud af 2023 med et tocifret årsresultat, som samtidig er det næstbedste resultat til dato. Nu ser koncernen frem til at vækste sin portefølje yderligere.

Dragsholm Slot opnår international miljømærkning

Med den anerkendte Green Key-certificering tager slottet endnu et skridt i arbejdet på at beskytte både det store klima og den omkringliggende natur, som er helt central i gæsteoplevelsen på det mere end 800 år gamle slot.

Log ind