Danske turistvirksomheder bliver i stigende grad mødt af forventninger og krav om at kunne dokumentere deres klimaaftryk. Ligeledes er CO2-beregninger nu blevet blandt Green Keys kriterier.

På et webinar den 16. november kl. 10.00-12.00 hjælper Erhvervsstyrelsen og Energistyrelsen deltagerne med brug af Klimakompasset, der gør det nemmere for turistvirksomheder at beregne deres klimaaftryk og får indblik i, hvordan de kan reducere deres CO2-aftryk.

Efterfølgende fortæller to virksomheder fra branchen om, hvordan de har udarbejdet et brugbart CO2-regnskab.

I løbet af webinaret fortæller HORESTA om andre beregningsmetoder fx HCMI og øvrige hjælpeværktøjer til CO2-indsatsen. Dette er HORESTA og Green Key´s tredje webinar om CO2-beregninger. Du finder de tidligere webinarer på HORESTAs hjemmeside.

Læs mere og tilmeld dig her.

Mikal.jpg
Miljøchef, Green Key
Mikal Holt Jensen

Mere affaldssortering er fælles gevinst og ansvar

I HORESTA er vi glade for de nye politiske aftaler, som sikrer en bedre og mere ens affaldssortering i hele landet. Vores medlemmer glæder sig til at hjælpe deres gæster med at sortere deres affald, så vi øger genanvendelsen. Indsatsen forsinkes af, at hverken kommuner eller indsamlingsvirksomheder er klar, skriver Mikal Holt-Jensen, miljøchef i HORESTA.

5 gode råd: Har du styr på de særlige regler for elever?

Når man ansætter en elev, så er der nogle forhold, der er anderledes end for øvrige medarbejdere. Der er for eksempel særlige regler for prøvetid, for opsigelse af aftalen, for løn og for pension. Vi har samlet fem gode råd til dig og din virksomhed.

Webinar: Nye krav på vej om ansættelsesbeviser og visse arbejdsvilkår

EU vedtog i juni 2019 et direktiv om arbejdsvilkår. Direktivet fastsætter nye krav til ansættelsesbeviser samt en række nye rettigheder for medarbejderne. Lovforslaget er ikke endeligt vedtaget endnu, men den nye lov om ansættelsesbeviser og visse arbejdsvilkår forventes at træde i kraft den 1. juli 2023.

Log ind