Der følger et stort ansvar med at byde elever velkommen til branchen. Og skal vi sikre os, at disse elever gennemfører deres uddannelse, gør karriere i vores virksomheder, samtidig med at flere unge kommer til, så skal eleverne møde professionelle lærepladser. For deres gode elevoplevelser skal være med til at øge optagene på uddannelserne.

Selvom størstedelen af branchens virksomheder allerede gør lige netop dette, så vil HORESTA gerne hjælpe endnu flere på vej. Derfor vil vi i 2023 tilbyde alle nye lærepladsgodkendte virksomheder – uafhængigt af medlemskab – at komme med på et gratis elevkursus.

”Med en lærepladsgodkendelse følger et ansvar, og fra HORESTAs side vil vi gerne sikre os, at alle virksomhederne er bevidste om de forpligtigelser, der følger med. Når vi breder tilbuddet ud til også at gælde ikke-medlemmer, så er det fordi, at et godt arbejdsmiljø i branchen er en mærkesag for HORESTA, og vi ønsker at bidrage i endnu højere grad til, at alle elever får en god start på deres karriere i branchen,” siger Pia E. Voss, adm. direktør i HORESTA.

Elevkurserne bliver placeret i alle regioner i løbet af 2023, og virksomheder med nye lærepladsgodkendelser vil blive kontaktet direkte.

I mandags afholdte HORESTA konference om det gode arbejdsmiljø med et særligt fokus på de unge. Du kan se en opsamlingsvideo fra dagen her.

Kom med på akademifag med fokus på psykisk arbejdsmiljø

Et godt arbejdsmiljø er fuldstændig afgørende. Afgørende for medarbejdernes trivsel og motivation, afgørende for virksomhedens effektivitet og ikke mindst afgørende for både forretningen samt branchens omdømme. Derfor har HORESTA i samarbejde med Dania lanceret et akademifag målrettet branchens nuværende og kommende ledere med fokus på det psykiske arbejdsmiljø.

Ny krise truer: Direktør i HORESTA frygter hårdt 2023

Vi er trådt ind i 2023. Og den gamle tese om, at nye år byder på nye udfordringer, gør sig i den grad gældende i hotel- og restaurationsbranchen. Børsen har taget temperaturen på branchen og har talt med adm. direktør i HORESTA, Pia E. Voss.

DM i Skills: Hotel- og restauranterhvervets dygtigste elever er fundet

De seneste tre dage har Fredericia været forvandlet til et unikt udstillingsvindue for landets erhvervsuddannelser. Her viste nogle af hotel- og restaurantbranchens dygtigste elever prøver på deres kunnen i håbet om at inspirere flere til at vælge håndværksfagene som karrierevej.

Log ind