Der følger et stort ansvar med at byde elever velkommen til branchen. Og skal vi sikre os, at disse elever gennemfører deres uddannelse, gør karriere i vores virksomheder, samtidig med at flere unge kommer til, så skal eleverne møde professionelle lærepladser. For deres gode elevoplevelser skal være med til at øge optagene på uddannelserne.

Selvom størstedelen af branchens virksomheder allerede gør lige netop dette, så vil HORESTA gerne hjælpe endnu flere på vej. Derfor vil vi i 2023 tilbyde alle nye lærepladsgodkendte virksomheder – uafhængigt af medlemskab – at komme med på et gratis elevkursus.

”Med en lærepladsgodkendelse følger et ansvar, og fra HORESTAs side vil vi gerne sikre os, at alle virksomhederne er bevidste om de forpligtigelser, der følger med. Når vi breder tilbuddet ud til også at gælde ikke-medlemmer, så er det fordi, at et godt arbejdsmiljø i branchen er en mærkesag for HORESTA, og vi ønsker at bidrage i endnu højere grad til, at alle elever får en god start på deres karriere i branchen,” siger Pia E. Voss, adm. direktør i HORESTA.

Elevkurserne bliver placeret i alle regioner i løbet af 2023, og virksomheder med nye lærepladsgodkendelser vil blive kontaktet direkte.

I mandags afholdte HORESTA konference om det gode arbejdsmiljø med et særligt fokus på de unge. Du kan se en opsamlingsvideo fra dagen her.

Log ind