Kompensationsbeløb er som udgangspunkt skattepligtig indkomst, og derfor skal det med i opgørelsen af virksomhedens skattepligtige resultat på oplysningsskemaet. Men i hvilket år, det skal beskattes, afhænger af, om beløbet er endeligt afgjort, når det bliver udbetalt, eller om beløbet er foreløbigt og først senere bliver endeligt afgjort af den udbetalende myndighed.

Derfor skal virksomheden tjekke, om det beløb, der er modtaget, er endeligt afgjort ved udbetalingstidspunktet, eller om det afventer en endelig afgørelse – for at vide om det skal med på oplysningsskemaet i år eller evt. et andet år. 

Dette beskrives nærmere i brevet, der sendes til personligt ejede virksomheder i dag og til selskaber den 2. juni. Derudover er der info på skats hjemmeside.

Fristen for at oplyse resultat af egen virksomhed for 2021 er 1. juli 2022 for personligt ejede virksomheder, og 30. juni for selskaber, der følger kalenderåret.

HORESTA inviterer til Restaurant Kickoff

Mangel på arbejdskraft, stigende omkostninger og økonomisk usikkerhed har præget restauranternes dagligdag det seneste år. Men hvad kan vi forvente af det kommende år?

Log ind