Kompensationsbeløb er som udgangspunkt skattepligtig indkomst, og derfor skal det med i opgørelsen af virksomhedens skattepligtige resultat på oplysningsskemaet. Men i hvilket år, det skal beskattes, afhænger af, om beløbet er endeligt afgjort, når det bliver udbetalt, eller om beløbet er foreløbigt og først senere bliver endeligt afgjort af den udbetalende myndighed.

Derfor skal virksomheden tjekke, om det beløb, der er modtaget, er endeligt afgjort ved udbetalingstidspunktet, eller om det afventer en endelig afgørelse – for at vide om det skal med på oplysningsskemaet i år eller evt. et andet år. 

Dette beskrives nærmere i brevet, der sendes til personligt ejede virksomheder i dag og til selskaber den 2. juni. Derudover er der info på skats hjemmeside.

Fristen for at oplyse resultat af egen virksomhed for 2021 er 1. juli 2022 for personligt ejede virksomheder, og 30. juni for selskaber, der følger kalenderåret.

headerImage

HOLD DIG OPDATERET

Start dagen med HORESTAs nyhedsbrev. Alle hverdage udsender vi rådgivning og relevante branchenyheder til din indbakke.

Legoland har overvundet coronakrisen

Efter et katastrofalt 2020, der bød på coronanedlukninger og et blødrødt regnskab, har 2021 vist sig væsentligt bedre for Billunds største turistattraktion, Legoland. Bundlinjen af forlystelsesparkens regnskab for det forgangne år viser et overskud på 58,5 millioner kroner efter skat, hvilket er markant bedre end 2020, da Legoland leverede et underskud på næsten 30 millioner kroner, skriver JV.dk.

Log ind