Vil man som ung være så godt som garanteret arbejde efter endt uddannelse, så kan de være en god idé at kigge mod landets kokkeskoler. En ny kortlægning af CV.dk viser nemlig, at kokkeuddannelsen kommer ind på en andenplads over de uddannelser, der fører til den højeste beskæftigelse.

I analysen bliver kokkeuddannelsen kun overgået af civilingeniør i byggeri og anlæg, som er en masteruddannelse.

HORESTA uddannelses- og projektchef, Pia Svane, kan sagtens genkende resultaterne fra opgørelsen.

”Gastronomuddannelsen giver et hav af muligheder, og samtidig er der stor efterspørgsel på disse håndværkere fra virksomhederne. Derfor er det ikke overraskende, at kokkeuddannede ligger højt på listen, men der hører dog mere med til historien. For ikke alene er man så godt som sikret et arbejde, så er der i øjeblikket også det, som man vil betegne som uddannelsesgaranti. Næsten samtlige af branchens virksomheder har nemlig stor mangel på elever, og samtidig kan svendebrevet være adgangsbillet til alverdens køkkener og udlandseventyr,” siger Pia Svane.

Hun håber, at disse elementer i højere grad vil spille ind hos de unge, når de i fremtiden vælger uddannelse.

”Det er ikke alle, der skal være studenter, ligesom det ikke er for alle at blive fagudlært. Men der er i dag en ubalance, og den skal vi have gjort op med. Vi skal blive endnu bedre til at fortælle alle de fantastiske historier fra branchen, og så skal vi sikre det bedste arbejdsmiljø fra branchens ansatte. For på den måde kan det forhåbentlig blive lige så velanset at få et svendebrev som et studenterbevis,” siger HORESTAs uddannelses- og projektchef, Pia Svane.

Læs mere om kortlægningen her.

headerImage

HOLD DIG OPDATERET

Start dagen med HORESTAs nyhedsbrev. Alle hverdage udsender vi rådgivning og relevante branchenyheder til din indbakke.

HORESTA: ”Sabatår er bestemt ikke spildte”

Når unge tager en pause fra skoleræset med et eller flere sabatår, så finder en del af dem vej til et job i turisme- og oplevelseserhvervet, mens de spekulerer over, hvilken uddannelsesretning de skal vælge. HORESTAs politiske direktør, Kristian Nørgaard, mener det er misforstået at kalde denne tid spildt, siger han til Radio 4.

HORESTA: ”Politisk handling er nødvendig for at styrke beskæftigelsen”

Hverken humøret eller bundlinjen emmede af overskud i hotel- og restaurationsbranchen under coronapandemien. Bedre tider har været undervejs i et stykke tid, men nu har en ny udfordring meldt sig. I maj var 133.066 medarbejdere beskæftiget hos danske hoteller og restauranter. Det er det højeste antal nogensinde, viser tal fra Danmarks Statistik, skriver Finans.dk.

Send medarbejderne på efteruddannelse med tilskud

Med tilskud fra Hotel-, Restaurant- og Turisterhvervets Kompetenceudviklingsfond samt VEU-godtgørelse har I mulighed for at få lønkompensation, når I sender med-arbejderne på efteruddannelse.

Log ind