Hotellerne har aldrig før haft så mange overnattende i maj, som det var tilfældet i år. Det skyldes i høj grad en fremgang blandt de danske besøgende, mens efterspørgslen fra udlændingene fortsat er en smule under niveauet fra før krisen.

Jonas Kjær, cheføkonom i HORESTA, fortæller dog, at hotellerne faktisk oplever en fremgang i antallet af overnattende fra nærmarkederne, og at det var forventeligt, at det vil tage længere tid med efterspørgslen fra fjernmarkederne.

”Vi ser en vækst på 7 pct. i antallet af europæiske overnatninger, og det er rigtig glædeligt. Det tempo kan efterspørgslen fra for eksempel Asien, USA samt andre fjernmarkeder ikke følge med i, og det vil tage længere tid om at komme på førkrise-niveauet,” siger Jonas Kjær.

Europæerne udgjorde i maj 85 pct. af de samlede udenlandske overnatninger.

”Inden pandemien stod amerikanerne for de fleste udenlandske hotelovernatninger i København i maj, og knap 40 pct. af deres overnatninger mangler vi sammenlignet med før krisen. Heldigvis har erhvervet været dygtige til at omstille sig med effektiv markedsføring, og det har blandt andet medført en betragtelig vækst fra både Tyskland og Holland,” fortæller HORESTAs cheføkonom, Jonas Kjær.

Jonas.jpg
Cheføkonom
Jonas Kjær

Hotelbyggerier boomer i provinsen

Flere hotelbyggerier er undervejs uden for København end tidligere. Udviklingen kan blandt andet skyldes, at byerne samlet udvikler sig for at blive en mere interessant destinations, vurderer cheføkonom fra HORESTA.

Log ind