Hotellerne har aldrig før haft så mange overnattende i maj, som det var tilfældet i år. Det skyldes i høj grad en fremgang blandt de danske besøgende, mens efterspørgslen fra udlændingene fortsat er en smule under niveauet fra før krisen.

Jonas Kjær, cheføkonom i HORESTA, fortæller dog, at hotellerne faktisk oplever en fremgang i antallet af overnattende fra nærmarkederne, og at det var forventeligt, at det vil tage længere tid med efterspørgslen fra fjernmarkederne.

”Vi ser en vækst på 7 pct. i antallet af europæiske overnatninger, og det er rigtig glædeligt. Det tempo kan efterspørgslen fra for eksempel Asien, USA samt andre fjernmarkeder ikke følge med i, og det vil tage længere tid om at komme på førkrise-niveauet,” siger Jonas Kjær.

Europæerne udgjorde i maj 85 pct. af de samlede udenlandske overnatninger.

”Inden pandemien stod amerikanerne for de fleste udenlandske hotelovernatninger i København i maj, og knap 40 pct. af deres overnatninger mangler vi sammenlignet med før krisen. Heldigvis har erhvervet været dygtige til at omstille sig med effektiv markedsføring, og det har blandt andet medført en betragtelig vækst fra både Tyskland og Holland,” fortæller HORESTAs cheføkonom, Jonas Kjær.

Jonas.jpg
Cheføkonom
Jonas Kjær

Søskendepar køber kitsch byhotel

Efter at have været til salg siden november har et søskendepar nu købt det lille byhotel Arnkilhus i Sønderborg. Planen er nu, at hotellet skal have en kærlig hånd og et mere tydeligt brand.

Nyt stort hotel på vej i Odense

Et samarbejde med en hotelkæde er tæt på at falde på plads, oplyser projektudviklingschef Kim Marcussen fra A. Enggard, som sammen med pensionsgiganten PKA står bag hotelprojektet i

Arvinger sender endelig berømt hotel på markedet

Efter ejerens død sidste år oplyste arvingerne, at de ikke selv ønskede at drive Brøndums Hotel videre. Men de sidste detaljer skulle først på plads, før hotellet kunne sælges, og nu er salgsprospektet endelig landet.

Log ind