Hotellerne har aldrig før haft så mange overnattende i maj, som det var tilfældet i år. Det skyldes i høj grad en fremgang blandt de danske besøgende, mens efterspørgslen fra udlændingene fortsat er en smule under niveauet fra før krisen.

Jonas Kjær, cheføkonom i HORESTA, fortæller dog, at hotellerne faktisk oplever en fremgang i antallet af overnattende fra nærmarkederne, og at det var forventeligt, at det vil tage længere tid med efterspørgslen fra fjernmarkederne.

”Vi ser en vækst på 7 pct. i antallet af europæiske overnatninger, og det er rigtig glædeligt. Det tempo kan efterspørgslen fra for eksempel Asien, USA samt andre fjernmarkeder ikke følge med i, og det vil tage længere tid om at komme på førkrise-niveauet,” siger Jonas Kjær.

Europæerne udgjorde i maj 85 pct. af de samlede udenlandske overnatninger.

”Inden pandemien stod amerikanerne for de fleste udenlandske hotelovernatninger i København i maj, og knap 40 pct. af deres overnatninger mangler vi sammenlignet med før krisen. Heldigvis har erhvervet været dygtige til at omstille sig med effektiv markedsføring, og det har blandt andet medført en betragtelig vækst fra både Tyskland og Holland,” fortæller HORESTAs cheføkonom, Jonas Kjær.

20240604 DSC00454
Cheføkonom
Jonas Kjær

Dansk rejsegruppe får 11. hotel i Østrig

SkiGroup med Højmark Rejser har fået driften af firestjernet hotel i Tyrol. Dermed har gruppen 11 hoteller i Østrig, hvoraf man ejer seks. Der kigges som noget nyt også efter hoteller i andre lande.

Forskellige udfordringer for hovedstads- og provinshoteller

Mens landets hoteller ser omkostninger som deres største udfordring i øjeblikket, er oplevelsen af andre udfordringer ikke den samme. Konkurrencen er øget mellem hovedstadshoteller, mens provinshoteller oplever andre udfordringer.

Log ind